Vranz van Maaren en Jan van Veen wilden kabelkavel RTL FM

Vranz van Maaren en Jan van Veen wilden het kabelkavel van RTL FM overnemen. Beiden spelen al langer met het idee om een kabelradiostation te starten. Op internet is Van Veen actief met een internetradiostation onder de naam ‘Candlelight’. “We zouden graag een landelijk dekkend netwerk willen hebben. We hebben nagedacht over de mogelijkheid hiertoe en gesproken met RTL Nederland om het RTL FM-kabelkavel over te nemen. Wij willen graag in dezelfde lijn doorgaan” Het idee voor een dergelijk station zou met name softpop omvatten in de lijn van Candlelight. De gesprekken tussen RTL Nederland en het duo Van Veen/Van Maaren zijn inmiddels alweer van enige weken geleden. “We hebben vernomen dat Sky Radio Groep daar nu driftig mee bezig is. Het zou best kunnen dat ze om mogelijke nieuwe concurrentie af te houden dit kabelkavel willen overnemen, maar we hebben geen contact met Sky Radio Groep hierover gehad,” aldus Van Veen. Jan van Veen is jarenlang bij Sky Radio de man geweest van het succesvolle radioprogramma ‘Candlelight’ .Vranz van Maaren verliet in het najaar van 2005 Sky Radio en was tot die tijd jarenlang programmadirecteur. Als zich opnieuw een mogelijkheid voordoet om met een landelijk kabelkanaal te kunnen uitzenden, dan wil het duo het opnieuw proberen, de financiering hiertoe is rond, aldus Jan van Veen. Sky Radio Groep zegt desgevraagd ‘geen reactie’ hierop te hebben.

NASCHRIFT: de werktitel van het project van Van Maaren en Van Veen is ‘Light FM’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *