TMF Radio neemt plek RTL FM in?

TMF Radio neemt hoogstwaarschijnlijk na kerst de plek van RTL FM in. Dit blijkt uit uitgelekte berichtgeving van Adformatie en Radiofreak. Desgevraagd bevestigt MTV Networks BV directeur Dan Ligtvoet de lezing dat deze samen met Sky Radio Groep een internet & kabelradiostation op aan het zetten is met non stop hitmuziek onder het credo ‘Altijd Hits’ voor 16 tot 24 jarigen. De zender start volgens de door Ligtvoet bevestigde berichten op 27 december aankomende. RTL Nederland verloor op 8 juli jl. de etherfrequenties voor RTL FM, waarna het op 1 oktober jl. de uitzendingen van RTL FM uitbesteedde aan Sky Radio Groep. Eind november doopte Sky Radio Groep de zender om in ‘RTL FM presents Sky Radio The Christmas Station’. RTL Nederland heeft sinds de zomer aangegeven de zender van de hand te willen doen.

Sky Radio Groep die eigenaar wordt van het kabel/satellietkavel van RTL FM en partner van MTV Networks BV wil desgevraagd (nog) geen commentaar geven. Uit gegeven van de Kamer van Koophandel blijkt dat RTL Nederland nog steeds eigenaar is van RTL FM BV resp. Music Country BV (waar de kabelcontracten invallen). Het Adformatie-bericht over de verkoop die op de ‘eigen’ Sky Radio Groep-site radionieuws.nl stond, is verwijderd, evenals een bericht op de site van Broadcastmagazine. “Als er nieuws is komen we met een persbericht,” aldus Jan Willem van Hofwegen van Sky Radio Groep. Sky Radio Groep (Sienna Holding BV) is in handen van Telegraaf Media Groep NV (28,33 %), Vereniging Veronica (10 %), ING Corporate Investments Participaties BV (28,33 %) en een trust (28,33 %), waarbij Telegraaf Media Groep NV in de praktijk de meeste zeggenschap heeft over met name de door de ING en door de trust gehouden aandelen. MTV Networks BV is in handen van het beursgenoteerde Viacom (op haar beurt voor 70,8 % in handen van de 83-jarige Sumner M. Redstone, geboren als Sumner Murray Rothstein).

DutchMedia publiceert in de reacties hieronder de – de al dan niet onder druk van Sky Radio Groep – weggehaalde/zelfgecensureerde publicaties van Adformatie en Broadcast Magazine. Noot: het Adformatie-bericht is dus ook om mysterieuze redenen weggehaald van de ‘eigen’ site van Sky Radio Groep, Radionieuws.nl

One thought on “TMF Radio neemt plek RTL FM in?”

 1. DE WEGGEHAALDE ARTIKELEN van resp. Adformatie (inclusief Sky Radio Groep’s Radionieuws) en Broadcast Magazine

  RTL FM wordt jongerenzender van Sky Radio en MTV

  Sky Radio en MTV Networks beginnen een nieuw radiostation op de kabelfrequenties van RTL FM. Dat meldt een woordvoerder van Sky Radio Group.

  Op dit moment verzorgt Sky Radio technisch en inhoudelijk de invulling van RTL FM, onder de noemer ‘RTL FM presents: Sky Radio, The Christmas Station’. Die programmering met kerstmuziek is tijdelijk en wordt na de kerstdagen vervangen door een jongerenprogrammering.

  Volgens de woordvoerder van Sky Radio blijft RTL FM eigenaar van het kabelpakket en verleent het ook in de nieuwe situatie alleen facilitaire ondersteuning aan RTL Nederland. Later vandaag komt Sky Radio met meer informatie naar buiten. (Broadcast Magazine, 19-12)
  ==========

  MTV en Sky Radio lanceren TMF Radio

  MTV Networks en Sky Radio lanceren op 27 december, de dag na Kerst, een nieuw radiostation: TMF Radio.

  TMF Radio wordt een 24 uurs-radiozender voor 16- tot 24-jarigen, die via de kabelfrequentie van het voormalige RTL FM uitzendt. Die frequentie is recent door Sky Radio gekocht. Een etherfrequentie heeft de zender niet.

  TMF Radio gaat non-stop hits programmeren. Pay off van het station wordt: ‘Altijd hits’. ‘Zeker in eerste instantie zullen er geen dj’s te horen zijn’, aldus MTV Networks-directeur Dan Ligtvoet.

  Naast de ontvangst via de kabel zal de zender ook te beluisteren zijn via alle online platforms van MTV en Telegraaf. De exploitatie van het kersverse radiostation gebeurt via een joint venture tussen Sky Radio en MTV. Daarbij brengt MTV het merk TMF in, en Sky de kabelfrequentie. Voor de zender wordt de (technische) infrastructuur van Sky Radio/Veronica gebruikt.

  Ook de reclameverkoop ligt in handen van dat radiobedrijf. In januari wordt de komst van de nieuwe zender, die volgens Ligtvoet al in 2008 breakeven of winst moet gaan draaien, met een campagne ondersteund.

  Bron: Adformatie, ook gepubliceerd op de site van Sky Radio Groep, radionieuws.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *