KPN verhoogt abonnementsprijs Digitenne van KPN en schrapt klantenvoorwaarde

Koninklijke KPN NV heeft de prijs van het ‘Digitenne van KPN’ aanbod met twee euro per maand verhoogd zo blijkt uit de prijsinformatie op de website van KPN. Tot voor kort kostte het abonnement op het gecodeerde digitale betaaltelevisie aanbod via de ether nog 7,95 euro per maand met als voorwaarde dat men al op een of andere wijze klant was van KPN (mobiel, vast, internet e.d.). Indien men dat niet was, kostte het abonnement 13,95 euro per maand. Met het schrappen van deze voorwaarden kost een betaalabonnement op ‘Digitenne van KPN’ voortaan 9,95 euro per maand. De prijs van het KPN-aanbod is sinds 18 oktober 2004, toen KPN daarmee begon ongewijzigd gebleven. KPN heeft op haar websites geen informatie vermeld over de gevolgen van bestaande abonnees. KPN biedt overigens op één abonnement maximaal drie smartcards aan, maar vermeldt dit meer op haar site. Abonnees die een abonnement hebben gesloten op het toenmalige zelfstandige ‘Digitenne’ betaalden destijds 8,95 euro per maand. Dit was mogelijk van 18 april 2003 tot medio oktober 2006.

In het gecodeerde aanbod van Digitenne van KPN worden 19 tv-kanalen aangeboden (waaronder de erotische zender Private Spice) en 10 radiostations. Buiten de Randstad bestaat het aanbod – indien het wordt aangeboden – vooralsnog uit 17 tv-kanalen, aangezien BBC World en BBC Prime aldaar niet worden uitgezonden. Het ‘Digitenne van KPN’ aanbod alsmede de ‘optie’ Tele2 Voetbal met twee kanalen kost voortaa in totaal 15,95 euro per maand. Voor de publieke landelijke en regionale zenders hoeft niet betaald te worden, deze zenden free to air uit. KPN heeft thans overigens een actie waarbij het het aankoopbedrag van het zogeheten ‘startpakket’ met een digitale etherontvanger, binnenhuisantenne en smartcard. In de laatste gerapporteerde kwartaalcijfers (30 september 2006) telde KPN in totaal 245.000 betalende DVB-T abonnees.

UPDATE:

KPN-voorlichter Bram Oudshoorn zegt desgevraagd tegenover DutchMedia over de prijsverhoging: “Reden is dat klanten een voorkeur hebben voor lagere instapkosten versus abonnementskosten. In de nieuwe abonnementsvorm is de eerste tuner in het basisabonnement opgenomen. Zoals je weet zijn we Digitenne nog volop aan het uitrollen. Dat betekent voor de mobiele tv-kijker (bijvoorbeeld met de boot) dat een steeds groter dekkingsgebied ontstaat. Meer kwaliteit en kwantiteit rechtvaardigt een iets hogere abonnementsprijs. We streven overigens naar zo min mogelijk prijsaanpassingen en er is voor de toekomst ook nog niets verder gepland. Voor de bestaande klanten verandert er overigens niets.Nog steeds kunnen op een abonnement driesmartcards gebruikt worden. “

15 thoughts on “KPN verhoogt abonnementsprijs Digitenne van KPN en schrapt klantenvoorwaarde”

 1. Vooralsnog heb ik als klant van KPN (dus € 7,95 per maand betalend) nog niets gehoord over tariefs verhoging. Volgens de helpdesk van KPN is het voorlopig alleen nog voor nieuwe abonnees.

  Als je op de website doorklikt bij bestellen krijg je nogwel de volgende tip te zien:

  Tip
  U hoeft slechts één abonnement te nemen om op drie tv’s Digitenne van KPN te ontvangen. Elke tv heeft daarvoor wel een digitale ontvanger nodig. Per tv bestelt u een single tuner pakket à € 89,95.

 2. Hallo,

  Kun je een programma opnemen terwijl je naar een ander kijkt? Heb je voor een twintuner nodig? En gebruikt deze twin tuner 1 of 2 smartcards?

  Mvg,

  Dick de Rooij

 3. Met een twintuner kan je idd een programma opnemen terwijl je naar een ander kijkt, al is dit best ingewikkeld (je moet nl. zowel je twintuner, als je video/dvd recorder instellen).

  Een Twintuner maakt gebruik van 1 smartcard.

  Overigens verkoopt KPN geen twintuners meer.

 4. wilde net een abbonement nemen op digitenne, maar denk toch dat de schotel gunstiger is meer zenders en een betere kwaliteit beeld, het basis paket kost daar 7,95.

 5. In het basis pakket van Canal digitaal zit alleen geen Tien (Talpa), en de belgische zenders.

  Wel heb je idd een hele keur aan (voornamelijk duitse) FTA zenders.

 6. Het is eindelijk zover. De macht is in handen van onze monopolist en de prijzen schieten omhoog.
  Ik had dit voorspelt en het komt uit.
  Maar laten we nog eens over de kwaliteit hebben van dit produkt.
  Veel storingen en frequentie wisselingen.
  Ik betaal nu nog 11,95 om dat ik gestart ben bij digtenne.
  Maar daar was de keuze mogelijkheid van decoder groter. De voorlichting en de klantvriendlijkheid beter.
  Overheid hoe heb je dit kunnen toestaan. De nieuwe KPN leden gaan de uitrol van de landelijke digitale tv betalen.

 7. Uiteraard gaan de Digitenne klanten de kosten betalen. Het zijn namelijk de gebruikers, dus dat is volkomen terecht.
  Het enige waarop de gebruikers kunnen hopen is dat Digitenne zo populair wordt dat de commerciele omroepen gaan betalen voor doorgifte.

 8. Haweeha: in het huidige model is dat zo goed als uitgesloten. Eerder andersom: commerciele zenders beschouwen zichzelf als onmisbaar en gaan dan geld vragen als er voldoende abonnees zijn. Let wel: RTL, SBS, MTV e.d. zijn tezamen ook nog voor 10 % minderheidsaandeelhouder van Digitenne Holding BV, voor zolang het duurt.

  Commerciele zenders hadden er naar mijn bescheiden belevenis eerder baat bij zelf frequenties te verkrijgen om free to air uit te zenden, maar dat terzijde, om ook de kabelafhankelijkheid te verkleinen.

 9. Indien ik als bestaande KPN klant de verhoging doorberekend krijg, zeg ik per direct mijn abonnement op. De kwaliteit van het aanbod is zowel inhoudelijk als technisch te mager. En de frequentie wisselingen van frequenties maken het geheel niet aantrekkelijker

 10. Voor klanten die in niet-randstedelijke gebieden gebruik maken van Digitenne mag er op zn minst wel gecompenseerd worden voor het feit dat BBC Prime & World er (nog) niet worden doorgegeven. 2 zenders minder en toch betaal ik dezelfde meuk als in de Randstad. Niet leuk

 11. Bestaande klanten krijgen geen prijsverhoging, garandeerde een KPN-medewerker aan mij.
  Dit omdat nieuwe klanten een gratis decorder krijgen.
  Hiervoor moeten ze wel 10 euro per maand betalen.
  Bestaande klanten (die gewoon een decorder hebben gekocht) krijgen geen prijsverhoging.

 12. Kan iemand uitleggen hoe KPN de KWALITEIT, LEES SCHERPTE VAN HET BEELD , gaat verbeteren?
  de bandbreedte is, en blijft 8 Mhz. Wordt het met de digitale codering geregeld ? Net zo als bij Mp3 , het aantal kbps verhogen ? In dit geval mbps.

  Gr fred.

 13. Geplaatst door Ton.
  Ben op zoek naar een twin-tuner voor Digitenne, daar ik met de single-tuner geen ander programma kan opnemen, dan behalve waar ik naar kijk. Kan iemand mij vertellen hoe ik met Digitenne ook Duitse zenders kan ontvangen.
  Met vr.gr.

 14. Kan iemand mij vertellen hoe ik duitse zenders kan ontvangen. Ik heb nu een buitenantenne. Het beeld is veel beter maar ik krijg nog steeds geen duitse zenders. Misschien toch terug naar de kabel?
  m.vr.gr. Liesbeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *