Harding & Hendriks: “rechtszaak gaat niet door. niets te melden verder”

Lex Harding (alias voor Lodewijk den Hengst)/Marcel Dijkhuizen en Ruud Hendriks staan voor hun belangen in 2HMedia BV (de BV waarin Slam!FM BV in is ondergebracht) niet voor de rechter tegenover elkaar. Dit bevestigen beiden desgevraagd tegenover DutchMedia. “Er is een zakelijk verschil van mening. Dat moge duidelijk zijn. Ik wil er verder niets over melden,” aldus Harding. “Geen commentaar verder”, zo meldt Ruud Hendriks. Ook Slam! FM zelve wil bij monde van woorvoerster Joyce Homma geen commentaar geven over de kwestie en verwijst naar Lex Harding.

De Telegraaf meldde vanochtend dat Ruud Hendriks als gevolg van het meningsverschil uit 2HMedia BV zou willen stappen en naar de rechter zou stappen. Nu Hendriks zich heeft teruggetrokken uit de rechtszaak, blijkt dat niet meer te kloppen. 2HMedia BV kwam tot stand in de periode dat Ruud Hendriks, Lex Harding en Marcel Dijkhuizen Slam! FM kochten (1 december 2005). De drie heren hebben via hun holdings (Ruud Media BV, Lex Harding BV en Lecram’s Film Entertainment Media Group of Companies N.V.) elk een derde belang in 2H Media BV die Slam!FM BV in bezit heeft.

Slam! FM maakt overigens verlies. Volgens Harding liep het radiostation vorig jaar financieel een tijdje ‘achter’ op de verwachtingen. Over de afgelopen maand (januari) is Harding positief, en draait het radiostation voor op de verwachting, aldus de mede-eigenaar. Harding zegt dat de prestaties voor dit jaar mede afhankelijk zijn van wat er met Slamtv.nl zal gebeuren. Voor de radio-activiteiten verwacht Harding echter nog geen ‘zwarte cijfers’ te kunnen schrijven dit jaar. Wat de exacte financiele cijfers van het radiostation zijn, wil Harding niet prijsgeven. Slam! FM zendt uit op een FM-frequentiepakket met de plicht tussen 07 en 19 uur 95 % muziek te moeten uitzenden waarvan maximaal 7,5 % uit hitlijsten mag komen en 50 % van de muziekprodukties niet ouder dan één jaar mag zijn. De kavelkosten zijn overigens relatief laag vergeleken met andere radiostations, 2,5 miljoen euro voor een achtjaars-periode die in september 2011 afloopt. 2H Media BV nam het verlieslatende radiostation over van MCH Holding BV (ID&T) van Duncan Stutterheim die zijn laatste minderheidsbelang in het station medio vorig verkocht.

Slam! FM start met SlamTV.nl

De radiozender Slam! FM van Ruud Hendriks, Marcel Dijkhuizen en Lex Harding (Lodewijk den Hengst) start morgen met een internettelevisie-initiatief onder de naam SlamTV.nl
Het radiostation wil op deze wijze vooral muziek uitzenden, waarbij kijkers via SMS kunnen stemmen op favoriete clips. Via internet is het overigens mogelijk. Eind februari is het de bedoeling dat de zender ook eigen gemaakte fimpjes zal uitzenden die kijkers kunnen toezenden. Vooralsnog zijn er geen plannen om de zender ook via de digitale kabel/ether/satelliet uit te zenden. De zender zal op internet uitzenden met een kwaliteit van circa 700 kbit/s. De zender zegt desgevraagd bij monde van woordvoerster Joyce Homma al langer te hebben rondgelopen met het idee, en niet op basis van concurrenten hiertoe te zijn gekomen.

One thought on “Harding & Hendriks: “rechtszaak gaat niet door. niets te melden verder””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *