Radio 54 tijdelijk op Astra1-satelliet

De internetradiozender Radio 54 zal vanaf 18 maart 9 weken lang op satelliet uitzenden in het kader van een actie om de KWF Kankerbestrijding te steunen. Tijdens de actie worden items van bekende Nederlanders geveild. Dit zal gebeuren in live uitzendingen op zondagmiddag vanuit een studio in Hilversum. Aangezien de radiozender geen uitzendlicentie had als internetstation, heeft het bij het Commissariaat voor de Media een uitzendlicentie verkregen ten behoeve van de tijdelijke uitzendingen. De veilingen vinden elke zondagmiddag plaats, waarbij presentatoren van radio- en televisiezenders hun ‘items’ beschikbaar hebben gesteld. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het KWF. Radio R54 bestaat als internetradiostation sinds juni vorig jaar, en werkt samen met Radio Decibel alsmede Veronica Radioschool. De tijdelijke satellietfrequentie voor Radio R54 is Astra1, 12.515 GHz H Symb.Rate 22.000 FEC 5/6 (thans nog aangeduid met de identificatie ‘test’).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *