Zesko Holding (@Home, Multikabel en Casema) en vakbonden: accoord over sociaal plan

Zesko Holding, de holding waar @Home, Multikabel en Casema onderdeel van zijn heeft een accoord bereikt met de vakbonden CNV Publieke Zaak, VMHP-N en Abva Kabo FNV.

Alle medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd verkrijgen een werkgarantie tot 1 juli 2009. Medewerkers die anderhalf jaar voor het bedrijf werken, zullen zo spoedig mogelijk een onbepaalde tijd contract voorgelegd krijgen. Er zullen geen ontslagen vallen; mensen die worden ‘geoutsourced’ zullen aparte afspraken voorgelegd krijgen. Uit de uitspraken blijkt dat de nieuwe afspraken tussen vakbonden en kabelorganisatie in plaats komen van het plan dat de oude eigenaar van @Home, Essent had gemaakt met de nieuwe eigenaren Cinven en Warburg Pincus. Het sociaal plan omvat ook een procedure voor herplaatsing van medewerkers, waarbij een reistijd van 15 uur per week als ‘passend’ wordt beschouwd. De meeste mensen van het gezamenlijke bedrijf komen te werken in een nieuwe centrale vestiging te Utrecht. Het formele hoofdkantoor blijft in Groningen. Ook zullen veel mensen in de vestigingen Den Haag en Zwolle komen te werken. De verwachting is dat de afdeling klantenservice in Zuid-Holland gevestigd zal worden. Vestigingen zoals die in Maastricht en Tilburg zullen sterk worden ingekrimpt en alleen als ‘steunpuntfunctie’ blijven. De Ondernemingsraden van Casema, @Home en Multikabel zouden accoord zijn met de integratieplannen.

De komende twee weken zal het sociaal plan worden voorgelegd aan vakbondsleden ter accordering. Pas daarna zal het integratieplan in werking treden. Later dit jaar wil het bedrijf meer opheldering geven over haar strategische plannen en over hoe het bedrijf haar produkten uniform zal maken. De OndernemingsRaad wil in afwachting van het inlichten van haar personeel nog geen commentaar geven op de plannen.

DutchMedia publiceert de integrale tekst van het sociale plan alsmede de samenvatting, zoals het haar bekend is.

Sociaal Plan Zesko
Samenvatting Sociaal Plan Zesko

3 thoughts on “Zesko Holding (@Home, Multikabel en Casema) en vakbonden: accoord over sociaal plan”

  1. Is er al wat meer bekend over de tijdsbalk wanneer het als een bedrijf gezien moet worden met dezelfde producten , inhoud en diensten ?

  2. Voor de medewerkers van Casema zou het goed zijn als de klantenservice in Zuid-Holland gevestigd zal worden. Verder ben ik toch benieuwd wanneer Casema het digitale pakket gelijk gaat trekken met @home. Zoals bekend loopt het pakket van Casema flink achter met die van @home. @home en Multikabel stemmen per 1 juli de pakketten meer opelkaar af. Wanneer volgt dan toch Casema?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *