AM 1008 kHz overgenomen door Christelijk radiostation GrootNieuws Radio

De radiofrequentie AM 1008 kHz is overgenomen door een Christelijk georienteerd radiostation dat zal uitzenden onder de naam GrootNieuws Radio. Dit hebben Radio 10 Gold-eigenaar Radio 10 Gold en de nieuwe eigenaren bekend gemaakt. Voor hoeveel de radiofrequentie is verkocht, is onbekend. Radio 10 Gold zal nog twee à drie weken via de middengolffrequentie 1008 kHz uitzenden. Volgens een Radio 10 Gold-woordvoerder zal bij het uitzetten enige tijd een promo met een verwijzing naar de andere infrastructuren (kabel/satelliet/internet/Digitenne van KPN) worden uitgezonden. Eerder was het de bedoeling de middengolfzender dit weekeinde uit te schakelen.

De frequentie is overgenomen GrootNieuwsMedia (De Dorpsbode BV) dat in handen is van F.W. de Groot uit Goudriaan en als GrootNieuws Radio zal uitzenden. Initiatiefnemer is Arjen de Heer. Over enkele weken zal GrootNieuws Radio met religieus getinte muziek op de middengolf starten, waarna in december de zender volwaardig zal moeten staan. GrootNIeuws Radio zal uitzenden met 200 kiloWatt. GrootNieuws Radio richt zich op breed-Christelijke kring, waaronder evangelisten, protestanten maar ook rooms-katholieken. Het radiostation zal zich met name richten op nieuws dat ‘relevant’ is in christelijke kring, en daarnaast opiniërende, informatieve en muzikale programma’s uitzenden. Het radiostation is niet verbonden aan andere organisaties of mediabedrijven (als Family7 of Bright FM), maar staat open voor samenwerking. Zo wil het de gelegenheid bieden om organisaties zendtijd te laten huren om hun achterban te kunnen bereiken.

Arjen de Heer zegt desgevraagd geen concrete plannen te hebben voor kabeluitzendingen, maar stelt wèl geïnteresseerd te zijn in uitzending via de DAB+ standaard. GrootNieuwsRadio is de eerste religieuze Nederlandse radiozender die landelijk 24 uur per dag in de ether zal uitzenden.

11 thoughts on “AM 1008 kHz overgenomen door Christelijk radiostation GrootNieuws Radio”

 1. Hoi Groot nieuws media,

  Ik ben ontzettend verhreugd over dit bericht, ik kan niet
  wachten op de ‘aftrap’!
  Gaat de zender ook Groot nieuws media heten, ik hoorde van
  een tijdelijke studio in veenedaal is dit de Stilok studio?

  Gr. Steven

 2. Hoi Groot nieuws media,

  Wat een ontzettend goed iets, de eerste 24 uurs christelijke radiozender in de ethet!
  Ik kan bijna niet wachten op de ‘aftrap’
  Succes met de programmering en uitzending!

  Gr. Steven

 3. Hallo GNR, Ik ben benieuwd hoe de zender gaat programeren en hoe het is om erbij te werken haha.
  Bedankt Steven voor je bericht over dit station.
  GB en veel succes met alle voorbereidingen.

  Marien van Raan

 4. Ik ben erg blij met de nieuwe christelijke radiozender op AM 1008 Khz.
  Het duurt wel erg lang voordat Groot Nieuws Radio in de lucht komt. ik lees nergens wat er aan de hand is.

 5. Ik hoop dat deze zender net als 10 gold ook in vlaanderen te ontvangen zal zijn want daar is er ook behoeft aan.
  Hopelijk staan jullie daar ook even bij stil.
  Alvast veel succes toegewenst.

  Groeten van een christelijke NederBelg.

 6. Als jarenlange trouwe luisteraar van Radio10 baalde ik wel dat de zender uit de ether ging. Vanmorgen hoorde ik wat de vervanger gaat worden… ik kijk uit naar 1 december wat een gave opvolger worden jullie. Radio 10 was niet uitgesproken christelijk maar een aantal van de dj’s was wel christen en dat hoorde je ook aan hun commentaar op de maatschappij en op sommige songs… Veel succes en jullie hebben hier in huis in elk geval weer een aantal luisteraars erbij!!

 7. Hallo,
  Bij toeval kom ik op jullie zender, normaal luisterde ik naar 10 maar de muziek werd steeds slechter en had bijna niets meer met golden oldies te maken.
  Ik luister nu via de autoradio, ik zit vaak op de weg deze week goede ontvangst in Antwerpen, Amsterdam, Almere, Zwolle , Leeuwarden en omgeving.
  Ik hoop dat jullie kwalitatief goede muziek gaan geven zoals nu echter soms is de christelijke te sterk aanwezig. De hele dag in de kerk zitten vind niemand leuk. Dus graag ook wat bekende rustige oldies zoals deze week cat stevens, butterfly enz.
  Keuze is er voldoende denk aan Carpenters, Cliff , Elvis,ook is er goede country met goede teksten.
  Programma’s ben benieuw, aub geen belspelletjes of telefoontjes, niet veel praten maar lekkere muziek zoals nu. Ook goede verkeersinformatie is belangrijk in bv in blokken per regio of liever informatie waar geen file staat is tegenwoordig korter als waar wel file is. Ook zou ik graag verzoeken horen zoals je vroeger echt gezellige verzoekplaten programma’s had, hier is een gebrek aan op de Nederlandse radio. Denk ook aan de nachtrijders, chauffeurs zijn gevoelig voor een goed radioprogramma s’nachts. Goede programma’s vind ik nu vaak bij RTL4 in Belgie of omgeveving Antwerpen brasschaat BRO radio een en al golden oldies uit de jaren 50 60 en 70. Deze vorm zou ik graag zien bij jullie, al de nederlandse radio zenders zijn puinhoop teveel praten spelletjes onbeschoft gedrag enz. Ik ben benieuwd.
  Groeten Bart

 8. Vraagje ???

  Zijn jullie ook via internet te beluisteren
  de radio geeft veel storing
  dat maakt het luisteren niet plezierig
  vriendelijke groeten en succes JOKE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *