Kort radionieuws over Radio 538, Arrow Classic Rock en Radio 10 Gold

Radio 538-directeur blijft bij Talpa, maar verhuurt zichzelf binnenkort aan RTL

Jan Willem Bruggenwirth, algemeen directeur voor Talpa Radio blijft in dienst van Talpa. Dit heeft de radiodirecteur verklaard op BNR Nieuwsradio. Na verkoop van Radio 538, dat zal kunnen geschieden na te verkrijgen toestemming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, zal Bruggenwirth worden ‘verhuurd’ aan RTL Nederland. Thans vallen zowel Radio 538 als Radio 10 Gold, Juize FM en Radio Digitaal onder Talpa Media Holding NV. Na de effectuering van de overeenkomst met RTL, zal Radio 538 in handen komen van RTL Nederland. Radio 10 Gold, Radio Digitaal en Juize FM blijven in handen van Talpa Media Holding NV, de mediaholding waar John de Mol 80 % van bezit.

Arrow Classic Rock op 675 kHz terug met reguliere/vertraagde uitzending

Arrow Classic Rock heeft op de middengolf het ‘aangepaste’ Rolling Stones programma ingeruild voor een licht ‘aangepaste’ uitzending van de reguliere Arrow Classic Rock-programmering. In de praktijk gaat het vermoedelijk om een vertraagde uitzending. Daarmee is het ANP-radionieuws teruggekeerd bij de middengolfuitzendingen van de rock-zender. Arrow Classic Rock zendt sinds 1 juli uit op een landelijk FM-kavel, nadat het radiostation Caz werd overgenomen. Het vermogens van de middengolfzender in Lopik is overigens in juli wel enigszins teruggebracht om kosten te besparen.

Eindmoment Radio 10 Gold op AM 1008 kHz nog steeds onduidelijk

Het eindmoment voor Radio 10 Gold op de middengolffrequentie 1008 kHz is nog steeds onduidelijk. Eigenaar Talpa Radio kondigde begin juli aan dat de middengolffrequentie verkocht wordt aan het religieuze GrootNieuws Radio. Toen verwachtte GrootNieuws Radio nog deze maand te kunnen uitzenden op de middengolfzender. Radio 10 Gold zendt de afgelopen maanden met verminderd vermogen uit op de middengolf. Volgens Talpa Radio-woordvoerder Jan Willem te Gussinklo Ohmann duurt een en ander ‘iets langer’, wat te maken heeft met de ‘formele overdracht’ van de zender. Bij overdracht van etherzenders dient de staatssecretaris van Economische Zaken, cq. Agentschap Telecom toestemming te verlenen voor de overdracht waarbij aan een aantal (zekerheids)voorwaarden voldaan moet worden. Te Gussinklo Ohmann stelt dat het vooral om ‘papierwerk’ gaat waarop gewacht wordt.

One thought on “Kort radionieuws over Radio 538, Arrow Classic Rock en Radio 10 Gold”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *