Canal Digitaal Satelliet op 23,5 Oost: 3 nieuwe zenders per zaterdag; ook TV Vlaanderen van start met Astra 23,5 aanbod

Zaterdag 1 december zullen de eerder aangekondigde zenders Discovery Travel & Living alsmede Playboy TV worden toegevoegd aan het aanbod van zenders bij Canal Digitaal satelliet op de Astra 23,5 Oost positie. Naast deze zenders zal E! International worden aangeboden. Dit kanaal is een internationale versie van het Amerikaanse showbizznieuwszender E! die in handen is van de Amerikaanse kabelexploitant Comcast. Canal Digitaal Satelliet zal ook een carousselzender introduceren waarop de eerste periode de religieuze zender Family7 te zien zal zijn. Ook TV Vlaanderen zal zaterdag van start gaan met een aanbod op de Astra 23,5 Oost-positie. Aangezien de themazenders van de Nederlandse publieke omroep zich hebben teruggetrokken om auteursrechtelijke redenen, is de verwachting dat het pakket ten behoeve van TV Vlaanderen in eerste instantie beperkt zal zijn. Voor de TV Vlaanderen kijkers die zich vrijblijvend registreren, wordt in ieder geval het aanbod gedaan om tot 1 maart zonder meerkosten de extra zenders op de Astra-positie 23,5 Oost te kunnen zien. Waarschijnlijk zal de zender Vitaliteit (een subzender van Vitaya) onderdeel worden van het aanbod van TV Vlaanderen, net als Nat Geo Wild, Discovery Science, Discovery Travel & Living, alsmede Playboy TV. Family7 zal vanwege het vooral protestante karakter niet voor het overwegend katholieke Vlaanderen beschikbaar worden gesteld. In Nederland zal het aanbod 4,95 euro per maand kosten, waarbij de eerste zes maanden kosteloos zijn. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 125.000 duo LNB’s verkocht. Multisat en draaibare schotelinstallaties konden deze satellietposities meestal reeds ontvangen. Volgens SES Astra kan thans naar schatting 20% van de bij Canal Digitaal Satelliet geregistreerde huishoudens in Nederland het 23,5 Oost aanbod bekijken.

UPDATE: in tegenstelling tot eerder aangekondigd maken de gecodeerde zenders op Astra 23,5 Oost GEEN deel uit van het Toppakket, resp. Entertainmentpakket en zijn alleen als optiepakket te verkrijgen.

5 thoughts on “Canal Digitaal Satelliet op 23,5 Oost: 3 nieuwe zenders per zaterdag; ook TV Vlaanderen van start met Astra 23,5 aanbod”

  1. Volgens mij betaal ik voor het maken van de themazenders van de Nederlandse publieke omroep via mijn belastingcenten.

    Ik zie niet in waarom ik dan nog eens apart moet gaan betalen voor distrubutie. De door mij gesubsidieerde producent moet er maar voor zorgen dat ik zijn programma’s kan zie, zonder extra kosten.

  2. het nieuwe thema pakket van cds stel geen moer voor paar slecht zenders bij elkaar geen eens hdtvkanalen zoals hdsport1 filmhd , waarom niet alle discoverychannels plus hd versie. groeten dj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *