Casema en Multikabel: uitstel uitbreiding pakket tot tweede helft januari 2008

De Zesko-kabelbedrijven Casema en Multikabel hebben de invoering van het geharmoniseerde digitale tv-aanbod uitgesteld tot de tweede helft van januari 2008. Dit bevestigt woordvoerder Gradus Vos tegenover Casema. De invoering was voorzien voor begin/medio december, maar is uitgesteld omdat zowel in de technische als in de ondersteunende zin vertraging is ontstaan en het bedrijf niet vlak voor kerst wijzigingen wil doorvoeren. Volgens Vos is bij de ombouw van het digitale kabelkopstation in Driebergen een aantal zaken ontdekt die moeten worden opgelost. Hierdoor is het hele proces vertraagd.

Multikabel, Casema en @Home maken sinds 1 februari jl. deel uit van Zesko Holding die bezig is de kabelbedrijven te fuseren en het aanbod grotendeels gelijk te schakelen. Het digitale televisie-aanbod van @Home zal morgen (28 november) als eerste van start gaan met het nieuwe aanbod. Eerder werd al bekend dat Casema stopt met het aanbieden van een goedkoper basispakket (budgetabonnement) en het nieuwe standaardtarief 15,90 euro per maand zal worden per januari 2008.

Alhoewel de uitbreiding van het aanbod bij Casema is uitgesteld, zal het bedrijf ‘rond half december’ het Arabische optiepakket opheffen en van de kabel halen. Dit betekent dat MBC, TVM Al Oula (RTM1) en ART Europe verdwijnen in het Casema-gebied. De zender Al Jazeera zal te zien blijven en na de harmonisatie van het aanbod met @Home onderdeel worden van het digitale standaardaanbod. Het Arabische zenderaanbod wordt volgens Casema geschrapt omdat ‘ondanks pogingen om clienten voor dit pakket enthousiast te maken, het sinds de introductie niet is gelukt voldoende abonnees te werven en het niet mogelijk was het pakket rendabel in stand te houden’, aldus Casema in een brief aan haar abonnees. Het Arabische aanbod kostte als optie 2,50 euro extra bovenop het standaardabonnement. Ook de Antilliaanse/Arubaanse optiezender A-TiVi (14,95 euro per maand) zal om een soortgelijke reden medio december uit het aanbod van Casema worden gehaald.

10 thoughts on “Casema en Multikabel: uitstel uitbreiding pakket tot tweede helft januari 2008”

 1. Mooi dat er nu duidelijkheid is, maar wat bedoelen ze nou met het – grotendeels gelijk trekken van het aanbod – gaat het aanbod verschillen met dat van @home ?

 2. Het radio-aanbod blijft vooralsnog verschillend en wordt op een later moment in 2008 gelijk getrokken….

  (Music Choice wordt wel gewijzigd cq verminderd in aantal en XLNT komt er wel bij)

 3. Betekent dat dat multikabel hetzelfde digitale radiopakket krijgt als casema nu heeft en gaan deze weizigingen ook al half Januari in.

 4. Betekent dat dat multikabel hetzelfde digitale radiopakket krijgt als casema nu heeft en gaan deze wijzigingen ook al half Januari in.

 5. Nostalgienet, Het Weerkanaal en Het Gesprek zouden per december worden doorgegeven via digitale tv van Casema. Volgens mij stond dit los van het harmonisatie verhaal. Gaat dit nog wel door in december?

 6. Krijgen we bij Casema nu eindelijk een volwaardig pakket duitse zenders? Ik heb nooit begrepen waarom Casema geen RTL television, Pro Sieben, SAT1 en dergelijke aanbod. Hadden ze daar een digitaal pluspakket van gemaakt, dan was ik allang overgeschakeld naar digitaal.

  Nu ja… afwachten wat er gebeurd in januari.

 7. Nostalgienet zal op 9 januari als het digitale aanbod
  wordt geharmoniseert te ontvangen zijn op kanaal 210.
  Tevens worden alle overige zenders op andere kanalen doorgegeven met uitzondering van de nummers 1 tot en met 10 deze blijven ongewijzigd.

 8. Jan de Wit, hoe kom je bij de datum van 9 januari? Casema zijnde zullen ze dan op 6 januari de brief versturen naar de abonnees….

 9. Zou inderdaad mooi wezen als op 9 januari de omzetting plaats zou vinden.
  Weet jij iets meer David de Jong of deze datum klopt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *