SBS Broadcasting: derde of vierde kwartaal VOD-dienst Maxdome op de kabel

De Nederlandse dochter van ProSiebenSat.1 Media AG bereid de komst van de video-on-demand dienst Maxdome voor in Nederland. De dienst is met succes in Duitsland actief met amusement (van vooral ProSieben en Sat.1), films, series, erotiek en sport, waarbij zowel per programma/film kan worden afgenomen als met een vaste abonnementsprijs. Eric van Stade, algemeen directeur van SBS Broadcasting BV, een volle dochter van ProSiebenSat.1 Media zegt desgevraagd tegen DutchMedia te verwachten dat de dienst in het derde of vierde kwartaal van dit jaar van start zal gaan. Het bedrijf is in gesprek met o.a. bedrijven als Zesko Holding en UPC om distributie te kunnen verkrijgen. Zesko Holding (Casema, @Home en Multikabel, binnenkort Ziggo geheten) werkt er aan om vanaf het tweede kwartaal via het Casema-gebied de eerste interactieve ontvangers in de markt te zetten. Daarbij is het bedrijf voornemens een eigen (initieel beperkte) video-on-demand dienst te starten. Commercieel directeur Marcel Nijhoff zegt desgevraag open te staan voor alle initiatieven, maar nog niet te weten hoe de zaken ervoor staan met Maxdome. Het idee van Maxdome is om een eigen omgeving te hebben waarin de kijker de films en programma’s kan afnemen. UPC die onder de naam UPC On Demand actief is met video-on-demand diensten, biedt al een mix van films, sport en amusement alsmede ‘uitzending gemist’ van de landelijke publieke omroep. Onduidelijk is wat het standpunt van UPC in deze is; het kabelbedrijf komt later nog met een reactie. ProSiebenSat.1 Media AG is in Vlaanderen (middels VT 4 en VijfTV) sinds 2006 actief met een video-on-demand dienst onder de naam C More.

SBS Broadcasitng heeft inmiddels digitale themazenders voor zijn commerciele omroepbedrijf als ‘dood’ verklaard. Algemeen directeur Van Stade: “De markt is verpest door de Nederlandse Publieke Omroep die 17 kanalen in een keer in de markt heeft gezet met overheidsgeld, waardoor er geen markt meer is.” De dienst MyVideo die het bedrijf vorige maand lanceerde, is volgens de algemeen directeur goed op weg. Op termijn moet deze dienst ook met advertenties rendabel worden.

2 thoughts on “SBS Broadcasting: derde of vierde kwartaal VOD-dienst Maxdome op de kabel”

  1. Hoi David,
    Betekent dat wellicht dat ook het Maxdome aanbod van Kabel 1 bekeken kan worden??
    Of is het weer zoals vanouds, geen Duitser (IP adres)
    je mag niet kijken?

  2. Rene ik mag wel aannemen dat het hier puur om de Nederlandse tak van SBS gaat (Veronica,SBS6,Net5).

    Mij is enkel niet helemaal duidelijk of gewone Nederlandse programma’s als ‘Het Blok’ nu ook betaald zullen worden? Van de buitenlandse films/series kan ik begrijpen dat doorvoor betaald moet worden. Ik zal zelf niet zo snel abo aangaan hoop dat iets geregeld zal worden dat je via je kabel pakket (Royaal, Extra channel pack bij UPC Digital) soort basis abo hebt waardoor je ‘gewone’ Nederlandse producties gratis terug kunt zien. En als je zin hebt kijk je on demand film/serie tegen betaling net zoals nu met UPC On Demand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *