Fan TV gaat voor analoge kabeldistributie; maar geen overeenstemming met UPC!

De zender Fan TV die deze avond van start is gegaan, heeft besloten om ook voor analoge kabeldistributie te gaan. De zender stelt bij monde van een woordvoerder met Zesko Holding af te hebben gesproken om zo spoedig mogelijk via het etalagekanaal te worden uitgezonden en aldus de plek van Het Gesprek (bij Casema) over te nemen. ‘Binnenkort’ verwacht de zender in drie kwart van Nederland analoge distributie te hebben gerealiseerd, waaronder ook bij UPC. Hoe en of de zender na uitzending via tijdelijke kanalen nog analoog te zien zal blijven, kon de zender nog niet melden. Zesko Holding konden desgevraagd nog geen uitsluitsel geven over de situatie van Fan TV.

Fan TV, een initief van Fan Interactive Media is via de Stichting Administratiekantoor Fitne in handen van Paul Kuiken. Volgens een woordvoerder is de afgelopen weken met sponsoren gesproken om de zender een impuls te kunnen lanceren. De woordvoerder wilde niet ingaan op de financiële onderbouwingsvraag van de zender en hoe de zender analoge distributie eventueel zal betalen. De zender overweegt om zich te gaan presenteren bij programmaraden, maar wacht eerst op verdere uitkomsten van verdere onderhandelingen met de kabelexploitanten over analoge distributie. Digitaal is volgens Fan TV in ieder geval per vandaag bij Zesko Holding (Casema, @Home, Multikabel), CAIW, Delta Kabelcomfort en zeer spoedig ook bij UPC te zien, met wie ook analoge distributie is overeengekomen, volgens het bedrijf. Bij UPC zal – in de veronderstelling van FAN –  het programma-aanbod van Fan TV ook in het video-on-demand deel beschikbaar worden gesteld.

De programmering van Fan TV bestaat ‘s avonds laat en ‘s morgens vroeg vooral uit een mannelijk profiel met programma’s over auto’s en motoren (AutoXperience, MotorXperience, Jongensdroom). Overdag is de zender vooral op vrouwen gericht met o.a. Woon & Klusmagazine, Tuinmagazine , Reismagazine en Een baby’s wereld. ‘s Avonds in prime time richt de zender zich op zowel vrouwen als mannen. De zender hoopt spoedig met een dagelijkse mannen- en vrouwenmagazine te komen alsmede een businessmagazine. Ook wil de zender nieuws gaan uitzenden, samen met het dagblad De Pers en bellegersorganisatie IEX.

Fan Interactive Media kwam onlangs in het nieuws nadat RTL Nederland had verklaard een ‘zakelijk’ conflict te hebben met het productiebedrijf. Het conflict spitst zich toe op de rechten van de programma’s, waarbij Fan Interactive Media van mening is het recht te hebben de uitzendingen die initieel voor RTL werden gemaakt te mogen heruitzenden op Fan TV. RTL Nederland heeft daar een andere mening over en staakte de uitzendingen van ‘Woon & Klusmagazine’, ‘Tuinmagazine’, ‘AutoXperience’ en ‘MotorXperience’, die tot voor kort elk weekend bij RTL 5 en RTL 7 te zien waren.

UPDATE: UPC: nog geen sprake van overeenstemming!

“Voorbarig was hierover communiceren wat betreft afspraken met UPC”, aldus de woordvoerder van UPC die daaraan toevoegt dat er weliswaar gesprekken gevoerd worden, maar dat er nog geen sprake is van contractuele overeenstemming.

One thought on “Fan TV gaat voor analoge kabeldistributie; maar geen overeenstemming met UPC!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *