Canal Digitaal Satelliet: VOOM HD en JimJam nieuw; Private Spice exit

De van oorsprong Amerikaanse HDTV-zender VOOM HD zal per 2 juni (onder voorbehoud) worden aangeboden door Canal Digitaal Satelliet op de Astra 23,5 Oost positie als onderdeel van het HDTV-pakket dat voortaan alleen tegen betaling beschikbaar is. Nederland 1 HD zal van 7 juni tot 24 augustus met de Olympische Spelen en het EK Voetbal in HDTV te zien zijn – net als via de kabel. Via Canal Digitaal Satelliet hoeft hiervoor geen extra abonnement te worden afgenomen. De kinderzender JimJam (van Liberty Global’s ChelloMedia) zal per 2 juni deel uitmaken van het zogeheten ‘familiepakket’. Canal Digitaal Satelliet heeft tevens bekend gemaakt dat de ‘harde’ erotische 24 uurs-zender Private Spice per 15 juli 2008 niet langer via de Nederlandse satellietoperator te zien zal zijn. De zender is tot nu toe onderdeel van het zogeheten ‘entertainment’ pakket. Private Spice, die in handen is van Playboy TV International en een samenwerking is met Private Media Group, blijft wel via Digitenne van KPN en de Nederlandse kabelaars beschikbaar. Volgens Canal Digitaal Satelliet is het een beslissing van de harde erotische zender zelf om niet langer via Canal Digitaal Satelliet uit te zenden. De softerotische zender Playboy TV zelve – die sinds enige maanden via de Astra 23,5 Oost te zien is . blijft wel beschikbaar. ‘Harde’ erotiek blijft via Dorcel TV (23-05 uur) en Hustler TV (24 uur per dag) beschikbaar via Canal Digitaal Satelliet in het zogeheten entertainmentpakket. Overigens zal de komende maand via het zogeheten etalagekanaal op de Astra 23,5 Oost positie de muzikale zender Lite TV (van o.a. Vranz van Maaren en Robert Herder) te zien zijn met softpop gericht op vrouwen. Thans is hier nog History Channel te zien.

4 thoughts on “Canal Digitaal Satelliet: VOOM HD en JimJam nieuw; Private Spice exit”

  1. het zou wel mooi zijn als voomhd bij cds komt in pakket en misschien over poosje eurosporthd en hopelijke ook eerste kwartale 2009 publiek omroep in hd. groeten dj

  2. Als CDS nu eens Eurosport2 uitzond op het kanaal van Private Spice…….helaas waarschijnlijk een droom.
    Ik zou zelfs weer een abonnement nemen.
    Maanden bezig geweest ervan af te komen.

  3. Canal is met zijn 10 euro per maand wel erg duur met zijn HDTV pakket.
    Een heleboel mensen zitten niet te wachten op die themakanalen waarvoor verplicht betaald moet worden om de HDTV kanalen te zien.

  4. Volgens`satellitemagazine.com is Canal digitaal al dichtbij overeenstemming tot doorgifte`van Eurosport 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *