Sky Radio Groep in 2007: 53,07 miljoen omzet

Sky Radio Groep draaide in het boekjaar 2007 een omzet van 53,071 miljoen euro met een bedrijfsresultaat voor amortisatie van 16,348 miljoen euro na betaling licentiekosten. Dit blijkt uit een analyse van DutchMedia van de resultaten. Het radiobedrijf dat voor 85 % in handen is van Telegraaf Media Groep NV omvat naast Sky Radio ook Radio Veronica, Classic FM en een 50 % belang in TMF Radio. Telegraaf Media Groep NV rapporteert in haar jaarverslag een bedrijfsverlies na amortisatie van 2,338 miljoen euro. Volgens een woordvoerder is dit te verklaren door internationale IFRS regels waarin is opgenomen dat de waardering van de Sky Radio Groep met de FM-licenties in vijf jaar tijd dient te worden afgeschreven met 14,1 miljoen euro per jaar. Doordat de Telegraaf Media Groep NV in april 2006 Sky Radio Groep (economisch) in handen kreeg, zijn geen vergelijkende cijfers over 2006 beschikbaar, aangezien Sky Radio Groep die zelf niet apporteerde. Volgens Telegraaf Media Groep NV wist Sky Radio Groep circa 25 % van de nationale radiobestedingen te innen. HEt uitgeversconcern noemt het een ‘belangrijke uitdaging’ om maximale samenwerking tussen Sky Radio Groep ‘met zijn eigen creactieve cultuur’ en de andere onderdelen van Telegraaf Media Groep NV te realiseren. Vorig jaar werd 49 % van Sky Radio Hessen (Duitsland) verkocht aan Radiocast. Telegraaf Media Groep NV is tevreden met de resultaten van haar radiotak. Sky Radio Groep zelf wil geen commentaar geven op haar financiele resultaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *