Het Gesprek waarschijnlijk per 1 augustus van satelliet

Het Gesprek verdwijnt per 1 augustus aankomende zeer waarschijnlijk van satelliet. Dit een gevolg van het einde van een doorverkoopovereenkomst van satellietcapaciteit waar Het Gesprek op uitzendt. Het Gesprek is thans nog 24 uur per dag te zien voor alle satelliethuishoudens die een zogheten ‘settopboxpakket’ afnemen bij Canal Digitaal Satelliet (dit is het pakket waar de reguliere commerciële zendes in uitzenden).

Het Gesprek zendt uit via capaciteit van Tele2. Tele2 had bij Canal Digitaal Satelliet sinds 2005 satellietcapaciteit ingekocht omdat het – naast haar eigen netwerk initieel alleen landelijk via satelliet de live uitzendingen van het eredivisievoetbal beschikbaar stelde. Die capaciteit is ingekocht tot 1 augustus aankomende. Aangezien Tele2 niet altijd uitzond, heeft Het Gesprek met Tele2 een overeenkomst gesloten opdat het tijdens de voetballoze uren, kan uitzenden. De afgelopen periode is dat 24 uur per dag, aangezien het Eredivisievoetbalseizoen in mei ten einde liep.

Het Gesprek zei tegenover DutchMedia desgevraagd bij monde van woordvoerder Frits Haecker “we zijn er mee bezig. We zijn op de hoogte van de situatie en er wordt hard gewerkt om de satellietuitzendingen te kunnen continueren. Op het moment dat er nieuws is te melden, zullen we dat melden.” Er is geen overeenkomst tussen Canal Digitaal Satelliet en Het Gesprek. Woordvoerder Martijn van Hout van Canal Digitaal Satelliet zegt desgevraagd dat ‘er op dit moment niets te melden is over de doorgifte van het Gesprek na 1 augustus. Zoals de zaken er nu voor staan verdwijnen ze van de satelliet per 1 augustus.’
Het satellietbedrijf is wel in gesprek met Eredivisie Live omtrent een mogelijkheid om het kanaal van de voetbalclubs te kunnen aanbieden. Aangezien Eredivisie Live in tegenstelling tot het niet meer bestaande Tele2 Voetbal 24 uur per dag uitzendingen heeft, is het voor Het Gesprek geen optie om met Eredivisie Live in kanaaldeling te gaan. Eredivisie Live start op 29 augustus.

Met het terugtrekken van Tele2 op satelliet, staken de uitzendingen van Het Gesprek op satelliet over twee weken, tenzij er een nieuwe overeenkomst wordt gesloten tussen Het Gesprek en Canal Digitaal Satelliet. De satellietoperator telt circa 750.000 satelliethuishoudens.

5 thoughts on “Het Gesprek waarschijnlijk per 1 augustus van satelliet”

 1. Ik zou het een groot gemis vinden als Het Gepsrek van de satelliet verdwijnt.
  Ik kijk er geregeld naar.

 2. Ik hoop ook dat Het Gesprek blijft. Mag ook op 23.5 graden. Het ziet er naar uit dat RNN7 de pijp toch leeg heeft dus HG kan mooi daarop.

 3. Eén van de weinige zenders die begrijpen en weten hoe
  een tele uitzending behoort te zijn en een verademing
  naast al die nachtelijke RTL prostituerende zenders.
  Het zou mij erg spijten om van zo’n plezierige zender afscheid te moeten nemen. Ik wens de onderneming
  (HET GESPREK) veel wijsheid voor de toekomst;
  Met vriendelijke groet, Hans B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *