Het Gesprek: één maand geen actuele uitzendingen

Het Gesprek is één maand met vakantie. Van 12 juli tot 11 augustus worden geen nieuwe produkties gemaakt. De zender met vooral interviews, debatten en gesprekken over actuele onderwerpen, zendt gedurende deze periode louter eerder opgenomen produkties uit alsmede herhalingen. Woordvoerder Frits Haecker wijst DutchMedia er op dat andere zenders ook in een zomerritme zitten en Het Gesprek vooral werkt aan het nieuwe seizoen deze periode. Dat de wereld doordraait en er allerlei belangwekkende zaken kunnen gebeuren, erkent ook Haecker. Actuele programma’s op andere zenders kennnen geen langdurige zomerstop (NOS Journaal, Netwerk, EenVandaag, Nova, RTL Nieuws, Hart van Nederland en zelfs Shownieuws). Haecker wil de stelling dat Het Gesprek 11 maanden per jaar ‘vers’ uitzendt, niet onderschrijven. Volgens hem kunnen mensen die tv-kijken gemiste uitzendingen alsnog zien. Dat Het Gesprek al haar uitzendingen op internet ook op aanvraag beschikbaar stelt en aldus iedereen gemiste uitzendingen ten alle tijden kan opvragen, vermeldt Haecker niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *