Nieuw programmaschema Het Gesprek: BBC World News programma’s ondertiteld

De tv-zender Het Gesprek zal per 1 september voortaan programma’s van BBC World News heruitzenden. BBC World News is via de analoge kabel eerder in grote delen van Nederland ten gunste van digitalisering verdwenen. Het nieuws van BBC World News zal elke werkdag om 21:45 en 23:45 uur vertraagd en ondertiteld worden uitgezonden. Ook zal het interviewprogramma ‘Hard Talk’ elke maandag om 21:15 uur ondertiteld worden uitgezonden alsmede een BBC World News-documentaire op zaterdagavond.

Verder begint Het Gesprek met het uitzenden van eerder aangekondigde ‘art house’ films op zaterdagavond om 22 uur en zal ze Concertgebouw-concerten op zondagmiddag gaan uitzenden. De programmering van Het Gesprek wordt hiermee verbreed; niet alleen gesprekken zullen voortaan onderdeel zijn van de programmering van deze zender.┬á Veel programmatitels zijn overigens nieuw per september waarmee een aantal titels ook verdwenen zijn. Nieuw zijn Coach TV, Stand Up Philosophers (humor met filosofen), Reclame (over reclame), Dagbeeld (actuele gasten), GIG (met Tineke Schouten en Ronald Giphart), Rok aan de Top (met topvrouwen), Het Debat en de Dirigentenkamer.

Volgens woordvoerder Frits Haecker is de overeenkomst met BBC World News voor onbepaalde tijd aangegaan. Het Gesprek betaalt BBC World News voor het mogen uitzenden van deze programma’s. Nieuwszender Euronews die analoog op de kabel van 01 tot 16 uur het kanaal deelt met Het Gesprek had volgens de woordvoerder geen problemen met de overeenkomst met ‘concurrent’ BBC World News. BBC World News zou volgens Het Gesprek de uitzendingen via de zender vooral zien als goed venster om haar kanaal te promoten. Bovendien worden de uitzendingen ondertiteld. BBC World News en Euronews konden desgevraagd nog niet reageren op het nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *