Eredivisie Live ook op satelliet; prijzen later bekend

Eredivisie Live zal per 29 augustus ook op satelliet worden uitgezonden via twee kanalen. Eredivisie CV/Endemol en Canal Digitaal Satelliet zijn hiertoe tot overeenstemming gekomen. Satelliet was het enige medium waar het live voetbal van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie nog ontbrak nadat eerder overeenstemming was bereikt met kabelaars UPC en Ziggo alsmede DVB-T en IPTV-operator KPN alsmede IPTV-operator Tele2. De prijsstelling voor het satelliet is nog onbekend en zal naar verwachting volgende week bekend worden.

Canal Digitaal Satelliet bood als enige aanbieder met nationaal bereik gedurende de hele looptijd van het Tele2-contract van Eredivisie CV de livewedstrijden aan. Oorpsronkelijk was de prijs hiervan 19,95 euro per maand, maar deze prijs is sedert 1 maart 2007 omlaag gebracht naar 9,95 euro per maand en abonnees van het zogeheten ‘entertainmentpakket’ (23,95 euro per maand) en Combi/Toppakket kregen per 16 januari 2007 het live voetbal meegeleverd. Hoe het aanbod er met Eredivisie Live op satelliet uit zal zien, is nog onbekend. Martijn van Hout zegt namens de satellietoperator blij te zijn met het aanbod; de prijzen zullen volgens Van Hout ‘marktconform’ zijn. Het tweede kanaal van Eredivisie Live zal overigens alleen uitzenden indien er twee wedstrijden tegelijk worden gespeeld; dit was ook zo bij het tweede Tele2 kanaal dat sinds 2 februari 2008 tot het einde van de competitie op satelliet uitzond.

3 thoughts on “Eredivisie Live ook op satelliet; prijzen later bekend”

 1. Gedurende de Tour de Fance waarbij ik als SNG chauffeur weer verschillende mooie Franse gebieden doorkruiste, kon ik FTA Franse HDtv programma`s via de ether aanschouwen.
  Fantastisch, gewoon.
  Men zou de Nederlandse politiek hier op stage moeten kunnen sturen!
  Nederland is met haar regeltjes, wetten en de KPN een ontwikkelingsland geworden.
  Daarom moet ik ook nu vreselijk hard lachen als CDS bij monde van Van Hout spreekt over “marktconforme prijzen”
  Met alle dwingelandij en marktmonopolie van CDS bestaan er geen marktconforme prijzen.
  Alles wordt gedicteerd door CDS.
  Nederland holt hard achteruit ipv vooruit

 2. Ga jij gewoon lekker in het buitenland wonen. Het enige dat jij doet is klagen, klagen en nog eens klagen. En het gaat niet eens over HDTV. Zeikerd!

 3. Frank, je bent een kei!
  Niemand verder die een opmerking plaatst.
  Fantastisch dat je een reaktie geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *