Family 7 bij Ziggo in digitaal basispakket

Family 7 is per 1 februari bij Ziggo voor meer dan 1 miljoen digitale kabelhuishoudens beschikbaar. Dit maakte de protestants-christelijke zender afgelopen weekeinde bekend. Eind november 2007 schrapte Ziggo (toen nog Zesko Holding) de zender uit het digitale pluspakket in het toenmalige @Home- en Multikabel-smaldeel. Sindsdien wilde Ziggo de onder andere op evangelisatie gerichte zender niet doorgeven, omdat in de optiek van Ziggo er geen behoefte was aan de zender. Alhoewel Ziggo innitieel ook de EO-zender Omega en de NCRV-zender /Geloven wilde schrappen, heeft de kabelaar mede naar aanleiding van politieke druk van Christelijke zijde, deze zenders destijds gehandhaafd. De landelijke publieke omroep heeft beide zenders laten doen opgaan in Spirit 24.

Volgens Dolf van de Vegt was de “score” van Family 7 niet hoog genoeg omdat veel mensen in zijn achterban geen pluspakket afnamen vanwege een aantal ‘expliciete’ programma’s. Van de Vegt doelt op ‘harde’ erotische zenders als Hustler TV en Private Spice die worden meegebundeld in het aanbod waar Family 7 – destijds in zat. Ook de aanwezigheid van de publieke zenders Omega en /Geloven wkte volgens Van de Vegt niet in het voordeel van Family 7.

Family 7 heeft met Ziggo afgesproken dat ze haar zender niet langer analoog beschikbaar zal stellen voor programmaraden. Tot nu toe had Family 7 overigens geen analoge distributie bij Ziggo. Family 7 zegt daarmee accoord te kunnen gaan, omdat deze in haar optiek merkte dat ‘programmaraden meer de voorrang geven aan allerlei buitenlandse zenders dan aan een Nederlandse zender als Family 7 die zorgt voor pluriformiteit binnen het commerciĆ«le aanbod,’ aldus Dolf van de Vegte. Volgens Van de Vegte is er nu een ‘duidelijke beslissing’ om te gaan voor meer dan 1 miljoen huishoudens met ‘de mogelijkheid tot groei’. Met UPC zegt Van de Vegte andere onderhandelingen te voeren en nog in gesprek te zijn. Ziggo kon desgevraagd niet reageren op vragen over de overeenkomst.

One thought on “Family 7 bij Ziggo in digitaal basispakket”

  1. waarom kan ik family 7 via de kabel niet ontvangen ?Dan alleen maar flitsen van 7 minuten en dan weer reclame van ziggo er tussen door, wat is er mis met mijn aansluiting op de kabel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *