Handelwijze Ziggo bij verdwijnen van ActionNow bekritiseerd

Na het verdwijnen van de zender ActionNow op 13 november jl. is er de nodige kritiek gekomen op hoe Ziggo om is gegaan met klanten en de tv-zender zelve. De zender verdween zonder aankondiging; pas nadien trachtte Ziggo op kryptische wijze duidelijk te maken dat de zender niet meer via Ziggo wordt aangeboden. Klanten die Ziggo benaderde via haar klantenservice kregen telkens andere onjuiste verklaringen als “de zender wil niet meer met Ziggo werken”, de zender vroeg te veel geld”, of “ze konden aan geen goede films meer komen”, of “hun licentie is niet meer geldig, ze zijn ermee gestopt”. Volgens ActionNow is dit ‘callcenter’ kletspraat van een bedenkelijk niveau. De zender die via TV4U deels in handen is van Canal Digitaal-aandeelhouders Cees Bohnenn en Hans Wolfert, zendt vooral actiefilms uit. ActionNow was volgens eigen zeggen vooral verrast door de mededeling dat Ziggo de uitzendingen medio november staakte, aangezien het de indruk had nog in onderhandeling te zijn met het kabelbedrijf. Kijkers die de zender niet meer kunnen ontvangen bekritiseerde Ziggo erom, alhoewel een aantal abonnees de zender niet zegt te missen, aangezien het om vooral minder bekende oudere actiefilms gaat.

Gradus Vos, woordvoorder van Ziggo zegt desgevraagd dat er best eens iets mis gaat bij de callcentra. Volgens Vos ging er duidelijk vanuit de R/TV afdeling van Ziggo iets mis in de communicatie waardoor slecht naar abonnees is gecommuniceerd. De reden dat ActionNow is verdwenen bij Ziggo is volgens de Ziggo-woordvoerder vooral van contractuele en zakelijke aard. Wat die precies is, wil Vos niet kenbaar maken. Duidelijk is wel dat het weinig waarschijnlijk is dat ActionNow terug zal keren bij Ziggo. ActionNow is in Nederland nog wel te zien via o.a. Canal Digitaal en CAIW.

De zender zegt desgevraagd in reactie op de contentkritiek juist in het afgelopen jaar verschillende nieuwe contentdeals te hebben afgesloten waardoor de films in haar optiek ‘bekender, sterker en recenter waren geworden’. Volgens TV4U heeft Ziggo op geen enkel ogenblik melding gemaakt van een te hoge prijs, en volgens TV4U woordvoerder Jan Doucet was Action Now absoluut ‘een koopje’ omdat met een uiterst geringe vergoeding werd gewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *