Ziggo: Al Jazeera English en Sat.1 naar digitaal standaardpakket; maximaal 5 smartcards op pluspakketabonnement

Ziggo verplaatst per 2 februari aankomende de Arabische Engelstalige nieuwszender Al Jazeer English van het duurdere “Z2” pakket naar het digitale standaardpakket (Z1). Hierdoor krijgen 1 miljoen Nederlandse kabelhuishoudens direct de beschikking over deze zender. Ook de Duitse commerciĆ«le zender Sat.1 zal worden verplaatst van het duurdere ‘Z2’ pakket naar het digitale standaardpakket. Mogelijk doet Ziggo dit in verband met de naderende afschakeling van een aantal analoog uitgezonden zenders ten faveure van digitale uitzending; in het hele Ziggo-gebied gaat het analoge tv-aanbod immers terug naar 30 zenders. Sat.1 wordt in de hele provincie Limburg thans nog analoog uitgezonden. Overigens schrapt Ziggo naar verwachting per 2 februari de Arabische versie van Al Jazeera. Waarom dat gebeurt, is onduidelijk. Overigens is Ziggo ook in gesprek met de homo-zender OutTV voor opname in het pluspakket. Tot nu toe is de zender bij Ziggo alleen als losse zender beschikbaar. Volgens Ziggo-woordvoerder Gradus Vos ‘is nog niets definitief’, maar verwacht deze dat de opname van deze ‘lifestyle’ zender een potentieel veel groter publiek kan aanspreken dan ‘enkel de homofiele doelgroep’. Toch richt de zender zich primair op mannelijke homo’s. Bij CAIW is de zender inmiddels opgenomen in het brede ‘delight’ pakket. Zowel X-MO als Out TV zijn in handen van Marc Putman die tot vorig jaar als senior manager content, werkzaam was voor Ziggo. De homofiele pornozender X-MO blijft sowieso alleen als losse optie beschikbaar.

Ziggo maakt het bezitters van meerdere digitale kabelontvangers makkelijker de afgenomen abonnementen op meerdere televisie’s te kunnen zien. Tot nu toe was het alleen mogelijk het standaardpakket op een ‘tweede’ smartcard zonder meerkosten te activeren, anders diende opnieuw abonnementsgebeld betaald te worden voor de tweede kaart. Ziggo wil gebruikers van meerdere televisietoestellen tegemoet komen door op maximaal vijf smartcards het afgenomen abonnement te activeren. Overigens biedt dit ook de mogelijkheid om met buren of vrienden in hetzelfde gebied abonnemtenten te delen. Nieuwe abonnees kunnen vanaf begin februari van het aanbod gebruik maken, per maart zal dit voor bestaande abonnees gaan gelden.

5 thoughts on “Ziggo: Al Jazeera English en Sat.1 naar digitaal standaardpakket; maximaal 5 smartcards op pluspakketabonnement”

 1. David,
  Ik denk niet dat ze het bij Ziggo leuk zullen vinden dat je mensen attent maakt op de mogelijkheid van deze vorm van “cardsharing”.
  Natuurlijk kan het, maar het zal niet de bedoeling zijn.

 2. Totaal pakker begint op deze manier toch wel steeds meer uitgekleed te raken zeker nadat ook de PO al diverse zenders stopte
  Vooral de nieuws sectie is mager aan het worden.
  Mag hopen dat Sky News eindelijk in het pakket komt

 3. Vijf smartcards per huishouden zonder bij te betalen. Wat een geweldig initiatief.
  Daar kunnen de andere aanbieders een voorbeeld aan nemen.

 4. Ziggo heeft, net als elke kabelaar, belang bij het promoten van digitale tv. Hoe meer digitale huishoudens, hoe meer mogelijkheden om analoge tv af te bouwen. Dat levert weer meer digitale klanten op (meer kanalen) en zo door.
  Dus meer kaarten in omloop is in dit stadium van belang, ook als dat enig illegaal gebruik oplevert…netto resultaat is afbouw analoog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *