Arrow Classic Rock & Arrow Jazz FM: overeenkomst met Ziggo en UPC

UPC heeft een overeenkomst gesloten met het ‘nieuwe’┬á Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Ronald Sutmuller, woordvoerder van UPC bevestigt dit desgevraagd. Ook met Ziggo is inmiddels een principe-overeenkomst gesloten. Dit bevestigt Gradus Vos van Ziggo. Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM blijven hierdoor analoog op de UPC-kabel en Ziggo-kabel beschikbaar. Caz zal bij UPC per 1 juli analoog verdwijnen, maar blijft bij UPC in het digitale tv-pakket beschikbaar. Bij Ziggo was Caz al analoog en digitaal van de kabel verdwenen. Details over de overeenkomst konden Ziggo en UPC niet prijsgeven.

Ad Ossendrijver heeft een doorstart gemaakt nadat de Besloten Vennootschappen Rokit BV en Crosspoints BV failliet gingen. Dit waren de BV’s die de basis vormden van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM alsmede Caz. Na het faillissement heeft inititiatiefnemer Ad Ossendrijver middels Flux Media Factory BV, Mediad BV (merkenrecht) en WBS Projects BV (uitzendlicenties) gewerkt aan een doorstart.

Voor een succesvolle doorstart zijn de radiostations afhankelijk van nieuwe distributie-overeenkomsten met de kabelaars. Nu UPC en Ziggo overeenstemming hebben bereikt, zijn beide Arrow-radiozenders zeker van hun toekomst. De oude BV’s van Arrow gingen failliet doordat het bedrijf niet in staat was de etherlicentiekosten te betalen, waarop de Arrow-zenders uit de lucht gingen en faillissement volgde.

(UPDATE: ook accoord met Ziggo, 19 juni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *