RTL FM wel/niet? / Veronica 20 september?!

Opvallend. Vandaag verscheen de reclame-informatie voor Yorin FM en RTL FM voor september en oktober. Voor het eerst een afgedrukt logo van RTL FM aangetroffen!

Maar de begeleidende brief van IP meldt dat ze bij RTL nog ‘hard bezig zijn met de uitwerking van alle mogelijkheden’ en ‘er namelijk zeker van willen zijn dat een uniek format en propositie in de markt’ wordt gezet…….

De website van RTL FM meldt nog steeds als startstreefdatum 1 september voor de volledige programmering, maar de voor adverteerders bedoelde informatie maken geenszins melding van ene programmering voor september/oktober. Daar zou RTL later op terugkomen kondigden ze bij de seizoenspresentatie vorige week aan……Indicaties dat 1 september niet gehaald gaat worden bereiken ondergetekende steeds meer!

Wel goedkoop trouwens als je bij RTL FM wil adverteren: 3 Euro per seconde in de avond 18-19 uur en zelfs 2 tussen 19 en 20 uur, gevolgd door 1 Euro per seconde na 20 uur. Zonder luistercijfers is het lastig om tarieven te bepalen, maar blijkbaar denken ze dat er echt zo weinig luisteraars zijn of willen ze adverteerders op die manier binnenslepen!
===
Zo geheimzinnig was alles niet, wat betreft de meldingen van de Veronica-fanclub Forever Young. De website voor adverteerders Televisie Informatie Punt, TIP publiceert al tijdenlang schema’s van te voren voor de bekende Nederlandse zenders. Zo is daar af en toe best een primeurtje weg te halen als het om nieuwe programma’s of schema’s gaat!
Wel heeft Forever Young deze site zeer goed in de gaten gehouden! De reden van de start van Veronica op 20 september is echter volgens SBS een redelijk simpele…..welke? Binnenkort hoop ik het te publiceren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *