Commentaar reactie Raad van Bestuur NOS

Hier nog een kort algemeen commentaar mijnerzijds aangaande
het antwoord van de Raad van Bestuur van de NOS.

Uiteraard behoort een ieder de wet te kennen. Dit is ook wat ik de Raad van Bestuur juist heb proberen duidelijk te maken, aangezien in hun eigen uitlatingen dat niet gesteld wordt. De door Harm Bruins Slot aangehaalde vanzelfsprekendheid is bij veel burgers alsmede journalisten niet vanzelfsprekend. Het is vergelijkbaar met een fictief voorbeeld dat de RijksVoorlichtingsDienst met een pertinente stelling middels een persbericht komt dat Nederland per 1 januari 2005 weer een republiek wordt, zonder erbij te zetten dat het parlement hierover gaat en grondwetswijzigingen nodig zijn. Kortom als publieke instelling lijkt het mij correct als de NOS ook correcte informatie verstuurt.

Nog los daarvan blijft uiteraard de inhoudelijke kritiek staan dat de Raad van Bestuur van de NOS bezig is in haar idee├źn modellen uit te werken waarin
de ‘terug naar af’ variant (meer macht omroepverenigingen per zender en verdere politisering van een in te stellen Raad van Commissarissen). Dit heb ik beschreven in een redactionele commentaar dat inmiddels (enigszins ingekort) ook in het vakblad De Journalist is verschenen. Hierop gaat de Raad van Bestuur van de NOS helaas niet in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *