Onfrisse nieuwe bestuursvoorzitter Endemol?

“Ik heb heel mijn leven zaken gedaan met joden en altijd hebben ze me proberen te bedriegen. Als iemand een probleem met joden heeft, dan zou hij het mij kunnen vertellen. Ik heb neven in Sicilië die zorg voor ze kan dragen.” Over de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog: ”alle joden hadden dood moeten zijn”.

Van deze uitlatingen werd Joaquin Agut beschuldigd toen hij bestuursvoorzitter van Terra Lycos was, die de journalist Jesus Cacho in het blad EPOCA d.d. 4 maart 2001 stelt opgetekent te hebben in een interview. De uitlatingen zouden in december 2000 gedaan. Agut heeft de uitlatingen altijd ontkend, maar bewijzen voor het optekenen uit de mond van Agut werden aangehaald. De president-directeur van Telefónica (Cesar Alierta) heeft medio maart 2001 in een persverklaring de uitlatingen eveneens categorisch ontkend. Agut zelf heeft geen schriftelijke verklaringen afgegeven die joods-Amerikaanse organisaties wilden. Wel accepteerden de joods-Amerikaanse organisaties de afstand die Telefónica van de zaak nam en accepteerden de door Alierta gemelde ‘onbewijsbaarheid’ van de uitlatingen.

Het Parool wijdde er vandaag ook een stuk aan waarin ook melding gedaan wordt dat Agut over ‘lijken zou gaan’ als het gaat om saneren. Verscheidene leiddinggevenden hebben volgens Het Parool om de ‘onfrisse’ manier van doen van Agut afscheid van Terra Lycos genomen. Alhoewel onbewijsbaar is of de uitlatingen echt gedaan zijn, worden ook Sicilianen in een negatief daglicht gesteld….

Joaquim Agut is door Telefónica voorgedragen als bestuursvoorzitter van Endemol Entertainment NV. Kortom het kunnen nog roerige tijden worden in Aalsmeer en Hilversum….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *