1 jaar = 12 maanden

Eén jaar omvat twaalf maanden. Een principe dat een ieder op de basisschool leert. Blijkbaar hebben de heren/dames van RTL Nieuws dit principe niet geleerd. En dus is afgelopen avond op RTL 4 het ‘RTL Nieuws jaaroverzicht 2003’ uitgezonden.

Dat er nog tien dagen te gaan zijn waarin van alles kan gebeuren, deert de RTL Nieuws-redactie niet. Eerder al had RTL Nieuws in de handel een DVD met haar ‘jaaroverzicht’ gebracht nog voordat Saddam Hussein werd opgepakt. Kortom vervalsing van geschiedschrijving en vervalsing van de term jaaroverzicht. Als het om sportoverzichten, muzieklijstjes of andersoortige overzichten gaat, is het nog voorstelbaar. Bij dagelijks nieuws niet. Bij mijn weten loopt een jaar van 1 januari t/m 31 december 2003. En ik heb niet gezien in de schema’s dat RTL Nieuws t/m 31 december niet meer uitzendt. Ik mag hopen dat RTL niet op dezelfde wijze aan boekhouding doet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *