Ignorantie voor de kijkcijfers….

Mikhail Gorbatsjov te gast bij Reinoud Oerlemans waarin eerstgenoemde
Peter de Grote aanhaalt als een voorbeeld van gemeenschappelijkheden in de geschiedenis tussen Nederland en Rusland. Oerlemans reactie hierop is ‘ja’. Oerlemans stelt aan de man die de Sovjet Unie heeft geliberaliseerd,
de man die heeft bijgedragen aan een eind aan de koude oorlog, een man
die de Nobelprijswinnaar heeft gewonnen, de vraag welk kerstlied deze leuk vindt!
Logisch dat Gorbatsjov nog voor het stellen van die vraag weg wilde
lopen uit het interview. Grote kans dat Oerlemans niet weet dat Peter de Grote
(1672-1725) een Tsaar is geweest – alsmede stichter van Sint Petersburg en een Europese instelling had. Het getuigt van gebrek aan respect jegens Gorbatsjov en gebrek aan kennis van de geschiedenis om Gorbatsjov in het roddelprogramma van Reinout Oerlemans uit te nodigen en op deze manier te portreren voor het Nederlandse, pardon Luxemburgse ‘volk’, waarin voor het ‘gemak’ allerlei feitelijkheden door een incorrecte context werden
weergegeven door RTL 4 en de produktiemaatschappij Eyeworks BV van
Reinout Oerlemans zelf. Blijkbaar gaat het Reinout Oerlemans
om het kunnen zeggen ‘ik heb Gorbatsjov geinterviewd’…

‘Weet je wie ik het grappigst vind?’ [..] ‘Stalin!’ (gevolg door gelach).
Quote/unquote, Robert K. Jensen in een gesprek met Henny Huisman.
Ook hier weer een getuigenis van een gebrek aan algemene basiskennis. Blijkbaar vindt Robert K. Jensen één van de grootste misdadigers tegen de menselijkheid die miljoenen mensen heeft laten ombrengen ‘grappig’. Ook het programma Jensen wordt door Eyeworks BV geproduceerd. Slechts een voorbeeld van EEN van de opmerkingen van Jensen.

Het programmeren van dit soort programma’s waar redelijke kijkdichtheden tegenover staan, typeert hoe Leo van der Goot als verantwoordelijk programmadirecteur RTL 4/RTL5/Yorin en Reinout Oerlemans als verantwoordelijk producent (Eyeworks BV) blijkbaar ‘het volk’ met ignorantie wenst te vermaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *