TMF Vlaanderen verdwijnt van satelliet

Jammer, maar helaas. MTV Networks BV heeft besloten dat TMF Vlaanderen voortaan via glasvezel aan de Vlaamse kabelkopstations zal worden aangeleverd. TMF Vlaanderen gebruikt een Nederlandse licentie en wordt technisch vanuit Bussum aangeleverd. Reden? In België is glasvezelaanlevering goedkoper. Gevolg? TMF Vlaanderen verdwijnt (onder voorbehoud) per komende maandag (2 februari 2004) of zeer kort daarna van de Eutelsat W2. Deze Vlaamse versie van TMF heeft sinds de start op deze satellietpositie uitgezonden en was – nadat VT4 ook al de satellietuitzending staakte – het enige op Vlaanderen gerichte satelliet tv-station. Met het verdwijnen van TMF Vlaanderen is de Vlaamse gemeenschap de enige grote Europese gemeenschap zonder televisiezenders op satelliet. Slechts de internationale VRT-radiostations Radio Vlaanderen internationaal en de uitzendingen op de Nederlandstalige internationale zender BVN-TV (waaronder het VRT Journaal) zijn de enige te ontvangen Vlaamse programma’s in heel Europa. Dankzij de Franstalige zenders RTBF Sat en RTBF La Première (radio) wordt België op satelliet overigens wèl vertegenwoordigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *