Champagne? Wat valt er te vieren?

De Haagsche Courant meldt dat er bij RTV West felicitaties en champagne was nadat bekend is geworden dat RTV West en RTV Rijnmond ‘gered’ zijn dankzij een reddingsplan van de Provincie Zuid-Holland. RTV West krijgt 4,5 miljoen euro als ‘noodlening’.

Opluchting en positiviteit zijn te begrijpen. De champagne en felicitaties begrijp ik niet. Gaat het om champagne omdat bereikt is dat mismanagement bij RTV West vooralsnog vergeven wordt en nieuwe financiële injecties wordt gegeven?

Is de champagne omdat men aldaar nu al weet dat deze lening kan worden terugbetaald?
Of om de gedachte dat er koste wat het kost (lees op kosten van gemeeschapsgelden) TWEE regionale zeldstandige publieke omroepen in Zuid Holland mogen blijven bestaan?

Sjaak Bral (als Hagenaar) verklaarde dat ‘de provincie bovendien veel te groot is om alleen door Rijnmond te laten doen’. Blijkbaar zijn provincies als Noord-Brabant en Gelderland wèl groot genoeg (in oppervlakte veel groter dan Zuid-Holland!) om door één regionale omroep te worden bedient. Typerend en veelzeggend is de ‘geen tijd’ melding voor Jeroen Soer, oud-directeur RTV West en thans directeur r/tv bij de VARA.

Opvallend ook hoe een uitgelekte brief uiteindelijk tot veel commotie kon leiden in de vergadering, aldus het Rotterdams Dagblad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *