Luxemburg met Open Kanaal?!

Luxemburg kent slechts 455.000 inwoners (Amsterdam telt er circa 775.000), maar omvat een behoorlijk internationaal gezelschap aan inwoners…

Opvallend is dat in Luxemburg eind december een OPEN tv-kanaal (alleen via de kabel) is gestart!
Luxemburg is naar schatting voor 91 % bekabeld (samen met Belgie en Nederland het dichtst bekabeld ter wereld), Luxemburg kent slechts weinig eigen nationale tv-stations: alleen RTL Télé Lëtzebuerg (van RTL Group SA/Bertelsmann AG), Tango TV (muziek/jongeren van Tele2) en een kanaal van het Luxemburgse parlement (ChamberTV). Luxemburgers kijken dan ook vooral naar televisie uit Duitsland, Franstalig België en Frankrijk.

Het open kanaal .DOK (Den Oppene Kanal)is in handen van twee privepersonen Martine Colling en Michel Baudet. Kabeldekking heeft de zender nog niet overal, maar het kanaal wil zich als ‘videocommunicatiekanaal’ profileren. Zendtijd huren kan voor 2,50 euro (ex TVA/belasitng) per minuut, dus 150 euro per uur. Zou het Amsterdamse SALTO als publieke open omroep niet goedkoper zijn met A1 & A2?! Zie ook op internet www.dok.lu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *