Eurosport-deelneming stoort ontvangst Zwitserland?

In het Italiaanse Milaan blokkeert SPORT ITALIA sinds afgelopen week de digitale ether-ontvangst van de Zwitserse televisie. Dit meldt de tv-observatiesite DaxMedia. Sport Italia is een deelneming van TF 1 (Eurosport) en Ben Amar.

Wat is er aan de hand? Via kanaal 39 is Sport Italia sterker gaan uitzenden vanuit Bergamo. Gevolg? Digitale ontvangst van TSI 1, TSI 2, TSR 1 & SF 1 is zeer moeilijk geworden. Dit terwijl digitale etherontvangst in Italië eind vorig jaar van start is gegaan. Sport Italia heeft naast kanaal 39 vanuit Bergamo voor deze regio ook een analoge (sterke) frequentie middels een zender in Milaan op kanaal 37.

Is het dan niet ontoevallig dat Angelo Codignoni (CEO van Eurosport en als zodanig ook verantwoordelijk voor Sport Italia) hier een bedoeling mee heeft? Codignoni is een goede bekende van premier Silvio Berlusconi en speelde bij de oprichting van Forza Italia een belangrijke rol.

De Zwitserse televisie biedt immers een redelijk onafhankelijk journaal, zeker vergeleken met de Italiaanse journaals…..

Als straks de analoge uitzending beëindigd wordt voor TSI 1 is ook dit signaal niet meer in Milaan (de op een na grootste en belangrijkste stad van Italië) meer te ontvangen. TSI 1 is analoog in Milaan overigens (kanaal 36) al moeilijk te ontvangen….Via satelliet zijn buiten Zwitserland de Zwitserse zenders alleen voor Zwitserse staatsburgers beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *