Den 2ten RTL

RTL Télé Letzebuërg is gestart met een tweede zender in Luxemburg onder de naam ‘Den 2ten RTL’. De tweede zender bevat geen eigen programma’s met uitzondering van homeshopping. Den 2ten RTL bevat vooral de programma’s van RTL Télé Letzebuërg op andere tijdstippen en vanaf 20 uur het jongeren/muziekprogramma Planet RTL op werkdagen non-stop in de herhaling.

In het ‘thuisland’ Luxemburg heeft eigenaar RTL Group SA sinds begin 2002 het alleenrecht op Luxemburgse televisie verloren dankzij de komst van Tango TV van de mobiele operator Tele2. Inmiddels is ook de kabel-zender Den Oppene Kanal .DOK actief als nieuwe concurrent voor RTL. Den 2ten RTL is exclusief via de kabel te zien. RTL Télé Letzebuërg is (samen met Tango TV) ook via de Astra 1-satelliet te zien is, alsmede dagelijks van 06:00 tot 06:30 uur op RTL 4 met De Journal.

Daarmee heeft Luxemburg met nog geen 450.000 inwoners behoorlijke concurrentie verkregen in het tv-landschap. Ben benieuwd of het allemaal rendabel te krijgen is, aangezien RTL Group SA verplicht is vanwege haar (goedkope) internationale licenties (waaronder RTL 4 en RTL 5) een behoorlijk bedrag jaarlijks te investeren in RTL Télé Letzebuërg…!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *