RTBF Classic 21 en RTBF Pure FM vandaag gestart


In Franstalig België heeft de Franstalige publieke omroep RTBF officieel de splitsing van Radio 21 en het einde van de naam Radio 21 doorgevoerd. Het gebruik van het cijfer 21 – al meer dan 21 jaar in gebruik – blijft gegarandeerd….

RTBF Classic 21 brengt rockklassiekers, pop-rock, blues, soul, country, jaren 80-muziek, funky en zelfs jazzrock. De radiozender biedt met andere woorden een interessante mix om zich te onttrekken aan de dagelijkse Top40-hits. Voor wat betreft Nederland: in geheel Limburg te ontvangen op FM 95.6 MHz en wellicht ook in de provincie Noord-Brabant ook op andere frequenties. Ook op internet is de radiozender LIVE te horen en op deze wijze waar ook ter wereld te beluisteren…
Quand le Rock devient Classique / When the rock becomes Classic zijn de slogans voor RTBF Classic 21.

RTBF Pure FM brengt daarnaast vooral de tendenzen in de muziek, met ook een duidelijk profiel voor jongeren van 18 tot 35 jaar. Pure FM heeft ‘s avonds een aantal thema-uitzendingen waaronder een over erotiek en één over homo’s, alsmede live concerten, dancemixen, Pete Tong en meer. Pure FM…on respire (Pure FM….men ademt) is de slogan voor deze zender

Opvallend is wel dat de RTBF de frequenties van Pure FM (vooralsnog) alleen per telefoon (alleen in België) geeft en niet op de websites te vinden zijn. Voor zover bekend is Pure FM in een deel van Noord-Brabant e.o. te ontvangen op 101.1 MHz en wellicht ook in Zuid-Limburg op 92.5 MHz en AM 1233 kHz alsmede DAB. Het niet kenbaar maken van de frequenties van Pure FM zou te maken hebben met het nog niet geheel rond zijn van de nieuwe frequentieplannen in België en een onderlinge strijd tussen de Franstalige Belgische gemeenschap en Vlaanderen. Pure FM is de nieuwe ‘vijfde’ landelijke FM-zender voor de RTBF, waarmee de RTBF haar hervormingsplan radio heeft afgerond. Op de eerste dag klinken de radiostations best aardig!

RTBF Classic 21 is live te horen via deze link (128 kbit/s, M3U formaat)
RTBF Pure FM is live te horen via deze link (128 kbit/s, M3U formaat)

De vermoedelijke frequenties van RTBF Pure FM zijn hier te vinden.
De frequenties van RTBF Classic 21 zijn hier te vinden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *