Wereldomroep ook op Hotbird!

Goed nieuws voor Hotbird-kijkers en luisteraars in (Zuid-/Oost) Europa, het Midden-Oosten en Noordelijk Afrika.

Vanaf vandaag zijn RNW 1 (Nederlandstalig) en RNW 2 (Engelstalig), twee radiozenders van Radio Nederland Wereldomroep voortaan ook op de Hotbird te ontvangen! Dit in navolging van BVN-TV die sinds eind vorige maand uitzendt op de Hotbird, zoals eerder gemeld. De Vlaamse internationale omroep VRT-RVi was al op de Hotbird met haar twee radiostations (RVi 1 & RVi 2) te ontvangen.

De Hotbird biedt ten opzichte van de originele Astra 1-uitzending van BVN-TV, de RNW-radiostations en VRT-RVi bereik voor diegenen die niet in het Astra-uitzendgebied zitten. Zoals aangegeven is dit met name het Midden-Oosten, Noordelijk Afrika; maar in landen als Frankrijk, Polen en ItaliĆ« kijken veel satelliethuishoudens standaard naar de Hotbird, waardoor ook bij deze huishoudens de Nederlandse signalen automatisch binnenkomen…Frequentie voor RNW 1, RNW 2 en BVN-TV op de Hotbird is 12.303 GHz V Symb.Rate 27.500 FEC 3/4. De kwaliteit voor RNW 1 en RNW 2 is 192 kbit/s stereo. RNW 3 (Spaanstalig, Portugees en Indonesisch) blijft vooralsnog (in Europa) alleen op de Astra 1 beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *