Video Italia, Playlist/Video Italia, RadioItaliaTV

Nog een waardeloos nieuwtje….
De Italiaanse muziekcultuur is vrij divers en groot. Daarom bestaan er relatief veel radiozenders in Italia met alleen Italiaanstalige muziek. Tot afgelopen najaar was de Italiaanse radiozender Radio Italia Solo Musica Italiana dan ook met de televisiezender Video Italia Solo Music Italiana actief.

Deze zender is echter gesplitst in ééntje die bij Sky Italia (in het basispakket van dit betaalaanbod) te zien is (Video Italia Solo Musica Italiana) en Playlist Italia. En Playlist Italia blijkt nu haar naam weer gewijzigd te hebben in Video Italia. Deze zender is vrij te ontvangen voor een ieder op de Hotbird. Maar….nu is DVB-T (digitale ether) in Italië in opkomst. En dus is de zendergroep nu met nog een zender gestart: Radio Italia TV. En deze zender zendt naast DVB-T ook op satelliet uit. Via DVB-T wordt de zender uitgezonden op de multiplex van TF1(Eurosport)/Ben Amar (immers kleine ‘onschuldige’ themazenders doen geen kwaad aan het generalistische Mediaset met wie een deal is gesloten!).

Op satelliet kan nu een ieder gratis drie zenders met louter Italiaanstalige muziek bekijken: naast Video Italia en het nieuwe Radio Italia TV bestaat immers ook Italian Music Channel. En voor diegenen in Italië met abonnement op Sky Italia (2,4 miljoen huishoudens) is er ook Video Italia Solo Music Italiana. Een opvallende ontwikkeling….!

In Italie zijn Radio Italia Solo Musica Italiana, Radio Italia Anni 60 (alleen Italiaanstalige ‘oldies’), Radio Latte e Miele(betekent melk en honing) en Radio Cuore(Radio hart) als landelijke zenders hiermee actief naast regionale zenders met wonderlijke namen als Radio Margherita Musica Italiana, Radio Kiss Kiss Italia, Radio Venere Solo Musica Italiana en Radio Canelli Solo Musica Italiana.

One thought on “Video Italia, Playlist/Video Italia, RadioItaliaTV”

  1. Ik ben in bezit van canaldigitaal, maar kan geen van deze zenders ontvangen. Het enige wat ik ontvang is Rai1, kan iemand mij misschien helpen hoe ik die zenders kan ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *