Radio 101 & Rock FM overgenomen door Radio 105/RMC

Nutteloos weekendnieuws!

Het Italiaanse Radio 101 (One-O-One Network) en de alternatieve radiozender Rock FM zullen mogelijk worden overgenomen door Finelco. Finelco is de holding van Alberto Hazan waaronder o.a. Radio MonteCarlo Italia en Radio 105 vallen. Nu zijn Radio 101 en Radio 105 enigszins concurrenten van elkaar als landelijke commerciële Italiaanse radiozenders.

Radio 101 en Rock FM kwamen in de problemen nadat eigenaar Angela Borra werd gearresteerd wegens een fraude ter waarde van 35 miljoen euro die de eignaar bij het radiostation zou hebben gepleegd. Naast Rock FM en Radio 101, valt ook een frequentienetwerk ten behoeve van de uitzending van een buitenlands radiostation in het pakket van de over te nemen bedrijven. Het vakblad Millecanali bracht het nieuws van Finelco als mogelijke overnamepartij. RCS Broadcast en Mediaset (bedrijf van Berlusconi) zijn genoemd als geinteresseerden waarvan een overeenkomst weinig waarschijnlijk meer is.

(c) DutchMedia/DutchMedia Web-Log

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *