Malone’s Liberty Media wil Telenet?

Liberty Media, het bedrijf van mediamagnaat John Malone is volgens de Vlaamse krant de Standaard geintereseerd in het overnemen van het belang van Cable Partners LLC in de Vlaamse kabelexploitant Telenet. Cable Partners LLC is de nieuwe naam voor het investeerdersbedrijf dat voorheen bekend was onder de naam Callahan. Cable Partners bezit 21,8 % van Telenet en is de grootste individuele aandeelhouder. Telenet bedient bijna 67 % van de Vlaamse kabelhuishoudens. Liberty Media is in Nederland actief middels haar meerderheidsbelang in UnitedGlobalCom (UGC) met UPC atief. Gezamenlijke gemengde Vlaamse ‘intercommunales’ (33,5 %), het Suez-bedrijf Electrabel (4,9 %) en GIMV (15,2 %) zouden volgens de krant middels een beursgang van Telenet hun aandelen willen verzilveren. Telenet zou financieel ‘erg krap’ zitten. Achter Cable Partners LLC zitten thans vooral Amerikaanse investeerdersgroepen. Indien Telenet onder leiding van Liberty Media zou komen, komt ook de aan Telenet verkochte Vlaamse betaaltelevisie activiteiten van Canal+ Vlaanderen (PayTVCo NV) onder. De armen van Liberty Media blijven zich met andere woorden uitstrekken over Europa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *