KvK: Dick van der Graaf directeur RTL Group Beheer

RTL Nederland blijkt haar gegevens bij de Kamer van Koophandel niet op orde te hebben. RTL Group Beheer BV, de holding waar Yorin TV BV, Yorin FM BV, RTL FM BV onder vallen alsmede (via FremantleMedia Operations BV) RTL 4 Productions BV (Blue Circle) blijkt volgens actuele gegevens van de Kamer van Koophandel nog steeds onder directie te staan van Dick van der Graaf. Van der Graaf heeft zomer 2003 zijn functies bij RTL Group SA en haar voor Nederland opererende dochters neergelegd.

Van der Graaf zegt hierover dat deze getekend heeft voor het afstand doen van al zijn bevoegdheden, en zegt verrast te zijn door de constatering. Jacqueline Hekkers, communicatiedirecteur voor RTL Nederland reageerde met de mededeling dat deze een en ander nog moest uitzoeken, maar dat Fons van Westerloo de enig algemeen directeur is. Volgens Hekkers heeft ofwel de Kamer van Koophandel geen correcte gegevens, ofwel heeft RTL Nederland de zaken (nog) niet correct doorgegeven.

Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt echter dat Dick van der Graaf een alleen/zelfstandige bevoegdheid heeft en dat Fons van Westerloo een gezamenlijke tekenbevoegdheid heeft. Van Westerloo staat overigens wel correct weergegeven bij RTL Nederland SA (voorheen RTL/de Holland Media Groep SA), maar heeft ook daar een gezamenlijke tekenbevoegdheid (met Chief Financial Officer Thomas Rabe en executive vice-president Benelux/Oost Europa Jean Charles de Keijser van RTL Group SA; laatsgenoemde is overigens ook president-commissaris van RTL Nederland).

Kortom, RTL Nederland (RTL Group Beheer BV) heeft haar formele zaakjes meer dan acht maanden na dato niet in orde bij de Kamer van Koophandel die geldt als hèt wettelijke instuut voor de handelsregisters…

De KvK-uittreksels zijn hier te downloaden
– RTL Group Beheer BV
– RTL Nederland SA (voorheen RTL/de Holland Media Group SA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *