Digitenne beschikbaar op dure PVR-ontvanger

De digitale aanbieder van betaaltelevisie via de ether Digitenne, heeft
bekend gemaakt dat Topfield met het model TF5300PVR-d een eerste PVR-achtige ontvanger op de markt heeft gebracht. De ontvanger is gezien de specificaties een afgeleide van de al enkele jaren op de markt zijnde PVR-satellietontvangers.

De DVB-T/Digitenne PVR-ontvanger blijkt echter relatief duur te zijn. Via de onlineshop van www.Digitenne.nl (‘DigitenneDirect’ van Conceptview) blijkt de prijs van de ontvanger redelijk hoog: 679 euro. Een vergelijkbare PVR-ontvanger voor digitale satellietontvangst van het merk Topfield (TF4000) die eveneens tegelijkertijd een programma kan opnemen alsmede een ander programma zichtbaar kan maken op satelliet, blijkt 201 euro goedkoper te zijn.

Uit aanbiedingen uit Duitsland blijkt dat verscheidene merken PVR DVB-T ontvangers al enige tijd voor vele honderden euros minder te koop zijn. Het verschil tussen de Duitse en Nederlandse DVB-T ontvangers is echter dat de Nederlandse ontvangers voorzien zijn van de Conax-codeermodule die benodigd is voor ontvangst van het tegen betaling beschikbare Digitenne-aanbod. Hierdoor zijn de Duitse ontvangers in Nederland alleen in bepaalde grensgebieden met Vlaanderen (VRT) en Duitsland bruikbaar. In Duitsland en Vlaanderen is DVB-T ongecodeerd (gratis) beschikbaar. Een tweede DVB-T/Digitenne ontvanger met ingebouwde harddisk (van Rebox) zou eveneens binnen afzienbare tijd op de Nederlandse markt komen. Digitenne werkt met een certificatie/licentiesysteem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *