Nieuwe schema’s Radio 1-2-3FM-4-747AM!?

Op 30 augustus wijzigt Radio 2 haar (nacht)programmering, op 4 september wijzigt Radio 3FM haar programmering en op 6 september starten Radio 1, 747AM en Radio 4 met hun nieuwe seizoen.

DutchMedia heeft de schema’s van de publieke landelijke radiozenders op een rij gezet in dit ‘tekst’ bestand dat door hier te klikken op te vragen is.

Zoals eerder aangekondigd stopt Radio 2 met haar gepresenteerde nachtuitzendingen. Radio 1 heeft minieme wijzigingen: van zondag op maandagnacht zal een nog nader bekend te maken programma het stopgezette ‘NachtLicht’ van de NCRV moeten vervangen.

Voor 747AM zijn de wijzigingen ingrijpender:
De NPS stopt met Radio Urbania, dat als multicultureel programma was opgezet. Ook worden de dagelijks uitgezonden programma’s in het Chinees, Berbers en Turk omgezet in wekelijkse programma’s. De VPRO krijgt met een blok van 19 tot 00 uur haar ‘VPRO AvondRadio’, waarin drie uur per dag muziek de ruimte krijgt. Deels gaat het daarbij om van Radio 4 verbannen programma’s met wereldmuziek, en andersoortige niet reguliere muziek in o.a. ‘Over Muziek’ en ‘Zeldzaam’. Andere opvallende wijziging is dat het hoorspel Het Bureau voortaan drie keer op 747AM zal worden uitgezonden en nog eens op Radio 1 (in de nacht)

Radio 4 heeft een groot aantal programmatitels overboord gezet om meer gehorizontaliseerd dan ooit haar eerder bekend gemaakte plan door te voeren.

Op Radio 3FM verhuist Eline la Croix naar de nacht, terwijl Paul Rabbering (KRO) en Sander Lantinga (NPS) overdag, resp. ‘s avonds een uitzendplek krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *