‘s Gravesande liefst rest van het jaar op vakantie

Gezamenlijk kregen Frans Maréchal en Ad ‘s Gravesande in 2002 362.000 euro per jaar voor hun werkzaamheden als zakelijk, resp programmadirecteur bij de AVRO. De Algemene Vereniging Radio Omroep maakte vandaag bekend dat het ‘voornemens is’ om de ‘samenwerking’ met beide directeuren te beëindigen. Gebrek aan ‘éénduidige visie op het te voeren beleid’ en ‘op de wijze waarop leiding dient te worden gegeven aan een organisatie als de AVRO’ worden door de Martijn Sanders, voorzitter van het AVRO-verenigingsbestuur opgegeven als reden van het vertrek.

‘s Gravesande was afgelopen middag nog aanwezig bij de presentatie van AVRO/TROS TweeVandaag. Desgevraagd zei ‘s Gravesande in antwoord op een uitnodigingsvraag van DutchMedia/De Hoeksteen Live! dat deze op vakantie gaat en het liefst voor de rest van het jaar op vakantie zou willen zijn. Nog geen uur later werd het persbericht van het AVRO-verenigingsbestuur openbaar gemaakt. Frans Maréchal – die opvallend genoeg bij de seizoenspresentatie ‘met vakantie’ was, is ook voorzitter van de Raad van Beheer (de formele directie) van zenderexploitant Nozema NV. Volgens een woordvoerder van Nozema NV is het aan de NOS om hem al dan niet te vervangen. Maréchal zetelt in de Raad van Beheer vanwege het 40 %-belang dat de NOS in Nozema NV heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *