Casema, Essent en UPC: voetbal Nickelodeon WEL!

Casema, Essent en UPC: voetbal Nickelodeon WEL overal te zien!

De drie grote kabelaars zullen in die gebieden waar Nickelodeon niet op de kabel wordt doorgegeven, oor de uitzendingen van het Nederlands elftal de zender telkens tijdelijk op een apart kanaal doorgeven voor hun abonnees. Casema, UPC en Essent Kabelcom zeggen daarmee in te willen gaan op de algehele vraag hierom omdat deze gemerkt hebben veel klachten van abonnees te krijgen. In totaal gaat het om kabelgebieden die minder dan 3 % van de kabelhuishoudens omvatten (minder dan 191.000 huishoudens). De rest van de kabelhuishoudens (97 %) heeft sowieso wel de beschikking over Nickelodeon op de kabel.

UPC zal in de Betuwegemeenten (Maasdriel, Nederbetuwe, Neerijnen, Overbetuwe, Tiel, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel) de zender telkens van 18 tot 08 uur doorgeven indien het Nederlands elftal speelt. Essent Kabelcom zal in de gemeenten waar Nickelodeon niet te zien is eenzelfde soort distributie plegen. Nickelodeon is volgens opgave van de kabelaar niet te zien in Heythuysen. De UPC-deal hierover gebeurt met gesloten beurzen.

Casema meldt bij monde van woordvoerder Gradus Vos dat in Noord-Brabantse gemeenten zo veel mogelijk WDR tijdelijk wordt vervangen door NIckelodeon, in Oosterhout (NB) TRT Int vervangen wordt door Nickelodeon en elders ‘waar het niet tijdig lukt’ zal Nickelodeon via het mozaik-kanaal (Casema Servicekanaal) uitzenden. Bij Casema gaat het om de gemeenten Alphen-Chaam, Bergambacht, Oosterhout, Drimmelen, Vianen UT, Geertruidenberg, deel van De Bilt, Lopik, Montfoort,Maartensdijk, Moerdijk, Schoonhoven en Zevenhuizen-Moerkappelle. De kabelaars willen op deze manier inspelen op de wensen van hun klanten en zo de wedstrijden het hele seizoen laten zien.

De enige nationale satellietaanbieder Canal Digitaal Satelliet had middels een persbericht melding gemaakt van het ‘niet overal op de kabel’ beschikbaar zijn van de zender. Desalniettemin dienen kijkers bij Canal Digitaal Satelliet een betaald themazender-abonnement te hebben (6,95 euro per maand) om de zender te kunnen zien. 80 % van de satelliethuishoudens (461.000) heeft dat niet en verkiest wat betreft het Nederlandse aanbod het semi-gratis deel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *