VVD wil opheldering Urban Radio op 747AM

VVD-kamerlid Fadime Örgü heeft de staatssecretaris van OC&W (Medy van der Laan) opheldering gevraagd over de uitzendingen van Urban Radio op 747AM, Colorful Radio en FunX. Dit mede naar aanleiding van berichtgeving van DutchMedia.

Örgü is van mening concurrentie van twee met publieke middelen gefinancierde zenders (FunX en Urban/Colorful Radio) met dezelfde doelgroep ‘onwenselijk’ is en vraagt de staatssecretaris om de mening uit te spreken dat de NPS moet afzien van haar urban-uitzendingen. Daarbij twijfelt het kamerlid over de ‘bijlage van de krant’ gedachte van 747AM nu urban-uitzendigen in plaats van het Radio 1-Journaal zijn gestart op de middengolf. De VVD vraagt zich daarbij ook af hoe de start van Colorful Radio op internet en de uitzendingen op 747AM zich verhouden met de Commissariaatsbeslissingen tot een verbod en de schorsing die de staatssecretaris daarop heeft uitgevaardigd

Ook constateert het VVD-kamerlid dat Colorful Radio concurreert met het commerciële internet/kabelstation van Radio 538, Juize FM. Colorful Radio zendt thans landelijk via de kabel en sinds kort ook via internet uit als publieke nevenzender van de NOS; FunX is een publieke (door het Commissariaat voor de Media) toegestane nevenzender van de vier grote Randstadsteden die zowel via de FM-ether als via de kabel en internet uitzendt. Zie ook Urban/Colorful Radio, 747AM…en FunX?

De volledige vragen zijn op deze VVD-site te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *