Uit sommige berichten in bepaalde media lijkt het alsof CNN Türk nog niet te ontvangen zou zijn geweest in Nederland en voor het eerst (tegen betaling) beschikbaar komt. Niets is minder waar! CNN Türk is sinds haar start ongecodeerd op satelliet beschikbaar geweest. Op de toepasselijke satellietpositienaam Eurasiasat 1/Turksat 1C is CNN Türk vrij te ontvangen op 11804 GHz V Symb.Rate 24444 FEC 5/6. Op deze satellietpositie zijn ook zenders als TRT 1-2-3-4-TRT Int, TGRT, Kanal D, Viva, Gala, ATV, Star TV, Kral TV en nog vele andere zenders vrij (digitaal) beschikbaar net als CNN Türk Radyo. Gezien interesse vanuit Turkse bevolkingsgroepen in (directe) satellietontvangst, biedt de kabel slechts een beperkt aanbod voor deze groep waarbij in tegenstelling tot satellietontvangst een abonnementstarief gevraagd wordt.

CNN Türk is NIET de enige zender met een internationale partner, ondanks dat Turner dat in Nederland claimt. CNBC-E is een Turkse zender die als een Turkse versie van CNBC samenwerkt met de voormalige zender Kanal E.

Overigens is CNN Türk evenmin de enige nieuwszender die 24 uur in de ‘lokale’ taal uitzendt buiten de Verenigde Staten. CNN+, de Spaanstalige zender van Sogecable (Canal+ Espana) en Turner Broadcasting in Spanje is soortgelijk van opzet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *