Overname Viva Media AG / MTV geslaagd: en De Mol?!

Viacom Holdings Germany LLC heeft bekend gemaakt inmiddels 97,82 % van muziekzenderbedrijf Viva Media AG te bezitten. Daarmee is het overnamebod op 100 % van de Viva Media AG aandelen voor Viacom/MTV geslaagd. Na de eerste ronde verkreeg Viacom/MTV 87,73 % van de aandelen. John de Mol’s Talpa Beheer BV had circa 8 % van Viva Media AG in handen. Getuige de bekendmaking heeft De Mol zijn aandelen vermoedelijk volledig van de hand gedaan. De Mol speelt in Nederland dankzij een overeenkomst met Nickelodeon een blijvende partner-rol voor MTV Networks BV dat inmiddels met vier zenders actief is in de Nederlandse markt (MTV, TMF, The Box en Nickelodeon). De waarde van het 8 % De Mol-belang is omgerekend circa 24.706.063 euro uitgaande van het 12,65 euro bod per aandeel.

Viva Media AG bestaat uit de Nederlandse zender The Box, de Duitse zenders Viva, Viva Plus (51 %) en een Zwitserse, Hongaarse en Poolse versie van Viva alsmede het televisieproduktiebedrijf Brainpool. MTV is in al deze regio’s dominant met haar muziekale zenders. MTV/Viacom is van plan om een zogeheten ‘squeeze out’ procedure te volgen zodat deze ook de resterende 2,18 % van Viva Media AG verkrijgt. Hiervoor moet een speciale aandeelhoudersvergadering van Viva Media AG belegd worden, die nog dit jaar verwacht wordt. Ondertussen kan het integratieproces van de MTV- en Viva-zenders (waaronder The Box) van start gaan….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *