FunX: Colorful-zaak ‘flauwekul’; FunX Plus 22-10

FunX noemt het verbod op de uitzendingen voor Colorful Radio ‘flauwekul’ er op wijzend dat de commerciĆ«le omroep een publieke zender uit de lucht haalt. Dit zegt directeur Willem Stegeman van de publieke Randstedelijke stadsjongerenzender FunX. Colorful Radio was met de NOS inmiddels in verregaande gesprekken geraakt over het leveren van (een) FunX-programmablok(ken) die op Colorful Radio zouden worden uitgezonden.

Stegeman blijft er wel op wijzen dat het ‘moeilijk uit te leggen is dat twee publiek gefinancierde toko’s dezelfde doelgroep najagen’, maar noemt het te toevallig dat juist Radio 538 (VRON) zeer kort na de overname van Colorful Radio door de NOS met een urbankabelradiostation (Juize FM) is gestart. FunX is als lokale publieke nevenradiozender voor stadsjongeren een succes gebleken en bestaat sinds 2002 in de vier grote Randstad-steden via de FM-ether en kabel. De FunX-directeur wijst er ook op dat in de mediapolitiek keer-op-keer op instigatie van belanghebbenden de rechter dit veelal bepaalt in plaats van politici die in de ogen van Stegeman nalaten een adequaat beleid te voeren met correcte regelgeving. In het geval van Colorful Radio was het begrip nevenactiviteit niet uitgewerkt.

FunX Plus: 22 oktober start…

FunX start op 22 oktober met haar landelijke internetzender FunX Plus. Zoals eerder aangekondigd is dit een extra versie bedoeld voor jongeren die niet in de Randstad/vier grote steden wonen. FunX Plus zal ook als kabelsignaal worden aangeboden aan kabelaars. FunX zal meewerken aan distributieverzoeken, maar zal deze zelf niet actief propageren, volgens eigen zeggen om organisatorische capaciteitsproblemen, maar ook om niet in de discussie te willen belanden over het op ‘te grote voet’ willen leven. Inmiddels werkt FunX samen met AT 5 alsmede het NOS Journaal die voor bepaalde berichtgeving een werkplek bij FunX onderbrengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *