MTV/TMF/Nickelodeon in 2005 weg uit Bussum!

MTV Networks BV vertrekt volgend jaar zeker uit Bussum. Dit bevestigt woordvoerster Michelle Mulder naar aanleiding van berichtgeving in het Rotterdams Dagblad. Volgens Mulder staan alle opties nog open, maar is zeker dat het bedrijf in de Randstad in een grote stad gevestigd zal worden. Het Rotterdams Dagblad berichtte dat het bedrijf inmiddels twee gesprekken met het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft gevoerd om te kijken naar mogelijkheden op het ‘Lloydkwartier’, waar nu o.a. het hoofdkantoor van FunX en de de lokale omroep Rotterdam gevestigd zijn. Michelle Mulder stelt dat ook met de gemeente Amsterdam gesproken wordt over mogelijkheden voor een vestiging, aangezien het bedrijf vrij forse behuizingsmogelijkheden zoekt. MTV, TMF, Nickelodeon en het nog in Hilversum gevestigde The Box vallen onder de verantwoordelijkheid van MTV Networks BV. MTV Networks BV was tot aan de overname van TMF in 2002 jarenlang met haar kantoor in Amsterdam gevestigd. Volgens Mulder speelt de woonplaats van de directieleden niet primair een rol voor de keuze. Algemeen directeur Dan Ligtvoet woont in Alphen a/d Rijn; Joris van Heukelom, ‘director Content & Marketing’ woont in Amsterdam, net als woordvoerster Mulder. De verhuizingsbeslissing zal begin 2005 worden genomen door de MTV Networks BV-directie in overleg met MTV Networks Europe te Londen waana nog voor eind 2005 het bedrijf zal moeten zijn verhuisd uit de aloude Bussumse Studio Concordia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *