Wild FM: scherpe randjes!

In tegenstelling tot wat DutchMedia eerder meldde, zal Wild FM geen rock-format krijgen. Volgens Koen van Tijn was dit schertsend/ironisch gezegd tijdens de presentatie van de Algemene Programmaraad Amsterdam (APR) in reactie op alle urban-radio initiatieven.

Wild FM zal een wilde muziekuitstraling moeten krijgen met ‘scherpe’ muziekrandjes om de doelgroep 15 tot 35-jarigen in Noord-Holland aan te spreken. Daarbij zal urban-muziek een nadrukkelijke rol spelen, en zal muziekonderzoek onder de doelgroep uit moeten maken welke muzieksoorten gedraaid zullen worden. De gepresenteerde uitzendingen zullen medio december starten. Daarbij zal het algehele management-team zelf ook programma’s maken: het gaat om Koen van Tijn, Dave Leusink (creatief directeur) en Lucas Degen (producer).

Ook eigenaar Erik de Vlieger zal zelf een talkshow op zondagmorgen maken. Koen van Tijn zegt nadrukkelijk op zoek te zijn naar vrouwelijke jocks die hij ruimte wil geven op de zender. Bij de start begin november (die overigens afhankelijk is van de technische realisatie) zal het radiostation non stop zijn. Daarbij is de verwachting dat de zender Purmerend later ‘aan’ zal gaan, terwijl de FM-zenders te Amsterdam, Haarlem en Alkmaar wel vanaf de start zullen draaien. Wild FM zal gebruik maken van de ‘oude’ studio van Colorful Radio die tot eind vorig jaar onder het beheer van Erik de Vlieger viel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *