Voormalig voorzitter Rai gekozen tot parlementslid

De voormalig voorzitter van de Italiaanse publieke omroep Rai, Roberto Zaccaria is vandaag gekozen tot parlementslid voor de centrumlinkse Ulivo. Zaccaria was verkiesbaar in de kieskring Milano en volgt nota de plek op van de populistische-rechtse leider Umberto Bossi op die om gezondheidsredenen zijn zetel en ministerschap in de regering Berlusconi opgaf. De opkomst was evenwel laag (gemiddeld 40,2 %). Zaccaria werd met 51,37 % van de stemmen gekozen in Milaan. Italië heeft sinds 1994 een overwegend districtenstelselsysteem. GEEN van de zeven beschikbare zetels ging naar de centrumrechtse ‘Casa Della Libertà’ van Berlusconi, waarmee deze een pijnlijk verlies leed (3 zetels), met name in Milaan waar de voormalig Rai-voorzitter zegevierde.

Zie ook het eerdere bericht over Zaccaria’s kandidatuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *