Staatssecretaris over Colorful/FunX

De staatssecretaris van OC&W, Medy van der Laan (D66) heeft in antwoord op vragen van VVD-kamerlid Fadime Örgü nog eens gesteld de ontwikkeling voor programmering voor tweede & derde generatie allochtonen te ondersteunen, maar stelt daarbij dat deze ‘verzocht heeft’ aan de NOS en FunX ‘samenwerking te zoeken’. FunX en de NOS hebben sinds de overname van Colorful Radio (door de NOS eind december 2003) overleg gevoerd, maar dat leidde nooit tot concrete samenwerkingsvormen.

Volgens Van der Laan zijn zowel FunX als Colorful Radio terughoudend ten aanzien van reclame en is de doelstelling ‘wezenlijk onderscheidend’. Overlap tussen JuizeFM en FunX/Colorful Radio acht de staatssecretaris ‘logisch en niet te vermijden’, maar de staatssecretaris benadrukt in haar uitleg op vragen over concurrentie tussen commerciele en publieke zenders, dat de publieke missie voorop staat bij de publieke zenders.

Over de uitzending van urban/colorful-programma’s op Radio 747AM en het verdwijnen van het Radio 1-Journaal op 747AM zegt de staatssecretaris dat deze zich bewust is van de wens van de kamer voor het Radio 1-Journaal op de middengolf, maar dat programmatische autonomie (aan de zijde van NOS) geen ruimte tot interventie biedt. Ook stelt de staatssecretaris dat de ‘bijlage van de krant’ verhouding met Radio 1 inmiddels achterhaald zou zijn. Radio 747 AM meldt overigens op haar eigen website dat dit nog wel zo zou zijn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *